Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tadićev posjet

Nezadovoljni prosvjednici: "Naša krv je na vašim rukama!"

vukovar, tadić, hsp
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
04.11.2010.
u 11:53

Članice Vukovarskih majki srbijanskom predsjedniku okrenule su leđa dok je polagao vijenac i držao govor.

Kod mjesta masovne grobnice okupile su se članice udruge Vukovarske majke koje su stajale sa svijećama u rukama i molile krunicu. Držale su i transparent na kojemu piše "Cijeli Vukovar je Ovčara".

– Vukovar na svako nasilje odgovara molitvom i krunicom, a dolazak Borisa Tadića smatramo nasiljem. Nismo pokopali sve svoje, još uvijek tražimo naše najmilije i bez pune istine ne može se dalje normalno živjeti – rekla je Vilma Vidović iz udruge i dodala da od Tadića ne očekuje ništa te da je u Domovinskom ratu izgubila pet članova obitelji od kojih se troje još uvijek traži.

Članice Vukovarskih majki srbijanskom predsjedniku okrenule su leđa dok je polagao vijenac i držao govor.

Nezadovoljni prosvjednici
Protiv Tadićeva posjeta prosvjedovali su članovi HSP-a i njihovi simpatizeri koji su susret dvojice predsjednika nazvali "trostrukim porazom hrvatske politike".

"Naša krv na vašim rukama", "Ivo, krivo radiš", "Tko je čiji predsjednik" samo su neki od transparenata s kojima je dvojicu predsjednika u Vukovaru dočekalo stotinjak članova HSP-a i ogorčenih građana.

- Susret je trostruki poraz hrvatske politike. Riječ je o neslužbenom posjetu, na istu se razinu stavljaju Vukovar i Paulin Dvor, što je u najmanju ruku nekorektno. Zna se reći žrtva je žrtva. Točno, ali srbijanska politika pokušava pronaći argument za drugu politiku, a hrvatska politika propušta povijesne činjenice da su u okupiranim mjestima sustavno ubijani nedužni civili. Jedan eksces u Paulin Dvoru, nastao kao posljedica zločina i koji je pravno sankcioniran, izjednačava se s cijelim sustavom ubijanja. Hrvatska ne podiže optužnice, a nakon ovog posjeta neće ih ni moći podići - rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb. Od Tadića, dodao je, traže ispriku, a ne žaljenje. Hrvatska ne smije pristati na prebacivanje krivnje na Tuđmana i Miloševića, kaže Srb. Tadić dolazi s figom u džepu, poručili su prosvjednici.

- Prvo je trebao doći u Zagreb, priznati agresiju i dogovoriti ratnu odštetu, a tek onda na Ovčaru. Mi koji smo u rukama nosili naše ubijene ovaj posjet ne možemo prihvatiti. Uostalom, kakav je to neslužbeni posjet na koji dolaze predsjednik i premijerka? I koliko to stoji? Mogli su osposobiti jedno brodogradilište - govorili su prosvjednici protiv Tadićeva dolaska u Vukovar.

Komentara 24

SV
svizac
14:38 04.11.2010.

.............ma tako treba, samo naprijed, da se ne zaboravi, jer onda nebi imali o čemu raspredati, neka traje ova pizdarija još bar 500 godina!!

BZ
Branko Zajec
16:41 04.11.2010.

Ovi jadnici iz HSP-a, koji nemaju podršku niti 1,5% građana, izašli su na ulicu noseći plakate. Nesretni su, što su zapaženi samo od strane fotoreportera.

AR
arjavas
13:04 04.11.2010.

Dobiti će Srb, glasova na izborima koliko je bilo i prosvjednika, \" Uzalud vam trud svirači\". HSP je prošlo svršeno vrijeme, ni ovakve parade im ne pomažu. Nije njima do Hrvatske, bore se oni za svoj džep!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije