Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK NA UDARU

Nevrijeme gužvalo limove na krovovima, grom zapalio kuću!

nevrijeme osijek (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
23.06.2013.
u 10:57

Krov jedne zgrade doslovno je zgužvan na tri mjesta, a dio je ostao visjeti preko ruba

Komadi lima, namještaj, krovovi i kante letjeli su sinoć po Osijeku kao da su papir. Nevrijeme koje je nešto iza ponoći podjednako pogodilo sve dijelove grada, priznaje i zapovjednik Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Osijeka Boris Banjan, u svojoj 23-godišnjoj vatrogasnoj karijeri još nije doživio.

- Ovo je nešto što nismo do sada imali. Iznenadni nalet vjetra doslovno je protresao sve dijelove grada. Nastala je velika šteta na objektima u Strossmayerovoj ulici gdje je s peterokatnice podignut cijeli limeni krov površine oko 700 kvadrata, potpuno je zgužvan, a dijelovi su se razletjeli po susjednim dvorištima - kaže on. Brzina vjetra iznosila je 84,2 kilometra na sat.

Dio odlomljenog krova "sletio" je i na štrik u dvorištu Tomislava Marasa.

- Čuo se strašan udarac. Nisam izlazio van jer je svašta letjelo - u čudu je komentirao.

Krov zgrade je doslovno zgužvan na tri mjesta, a dio je ostao visjeti preko ruba. Voda se stanarima slijevala u stanove. Upravitelj zgrade angažirao je dvije profesionalne tvrtke koje će idućih mjesec dana imati pune ruke posla kako bi se krov potpuno sanirao.

- Zajedno s osječkim Vodovodom sinoć smo postavili plastičnu izolaciju, ali je to samo privremeno i vrlo slabo rješenje posebice kada se prema prognozama očekuje slično vrijeme i idućih dana - nastavlja Banjan.

Vatrogasci su intervenirali i na mjestu gdje se urušio zid na obiteljsku kuću u Retfali, ispumpavali su vodu iz 30-ak podruma, a u Laslovu je došlo do zapaljenja kuće. Osječki ZOO vrt je opet do daljnjega zatvoren.

- Oštećena je veterinarska stanica, po vanjskim nastambama jelena, muflona te prema fazaneriji ponovno se podigla razina vode koja se prelijeva na staze posjetitelja - izvijestila je Tatjana Elez, glasnogovornica gradske tvrtke Unikoma koja se brine i o ZOO vrtu.

>>Imate li fotografije ili snimke pošaljite nam na mail javi@vecernji.net

>> U Baranji padala tuča veličine oraha i napravila ogromnu štetu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije