Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hasidska sekta

Nevjerojatno židovsko vjenčanje pohodilo 25.000 uzvanika

hasidi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.05.2013.
u 18:10

Židovski čestitari diljem svijeta nazočili su vjenčanju ortodoksnih Židova i slavili stupanje u brak unuka vođe hasidske dinastije

Vjenčanja su svečanosti, no s popisom od čak 25 tisuća gostiju ovo tradicionalno židovsko vjenčanje prešišalo je i najglamuroznije ulaske u brak.

Židovski čestitari diljem svijeta pohodili su vjenčanje ortodoksnih Židova da bi nazočili braku unuka vođe hasidske dinastije Belz Rebbe koje se jučer održalo u Jeruzalemu.

Ove nevjerojatne fotografije prikazuju vjenčanje 18-godišnjeg Shaloma Rokeacha i njegove 19-godišnje mlade Hanne Batya Penet.

Shalom Rokeach najstariji je i jedini muški unuk dinastije Belz Rebbe, koji vode najveću hasidsku zajednicu na svijetu. Shalom bi trebao naslijediti tu dužnost s obzirom na to da je jedini njihov muški nasljednik.

Belz Rebbe drevna je poljsko-židovska dinastija koja korijene vuče iz 14. stoljeća iz poljskog grada istog imena. Stupanje u brak njegovih nasljednika, koji se smatraju aristokracijom među ortodoksnim Židovima, velika je svečanost i svi članovi sekte diljem svijeta pozvani su na vjenčanje.

Rijetka je to prilika da se susretnu vođe raznih hasidskih sekti. Tisuće Belza iz SAD-a i Europe stigle su na vjenčanje koje je potrajalo do zore. Nekoliko jeruzalemskih ulica bilo je zatvoreno tijekom vjenčanja zbog velikog broja gostiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije