Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od obeštećenja

Nevina osuđena za smrt svoje bebe 5 godina provela u zatvoru

smrt
Thinkstock
12.07.2013.
u 12:19

Europski sud za ljudska prava potvrdio je prijašnju presudu kojom je Lorraine Allen odbijen zahtjev za novčanu kompenzaciju

Majci koja je zbog optužbe za smrt vlastite bebe u zatvoru nevina provela punih pet godina, odbijen je zahtjev za obeštećenjem. Lorraine Allen iz britanskog Derbyshirea bila je zatvorena od 2000. pa sve do 2005. godine kada su, podsjeća BBC, novi medicinski dokazi potvrdili da nije odgovorna za smrt četveromjesečnog Patricka koji je preminuo 1998. godine.

Europski sud za ljudska prava potvrdio je prijašnju presudu kojom je Allen onemogućena isplata novčane naknade zbog vremena provedenog u zatvoru. BBC-jev dopisnik Danny Shaw ističe kako će ova sudska odluka imati velike implikacije za druge nevine žrtve sustava koje su također na osnovi pogrešnih tužbi završile iza rešetaka i potom od države zatražile novčanu kompenzaciju.

>>Tri godine nakon kćerine smrti primila njenu poruku u boci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije