Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočio trener

Spahija svjedočio o zločinu nad Srbima u šibenskim Kulinama

Neven Spahija
AFP
22.10.2010.
u 11:15

Trener turskog Fenerbahçea potvrdio nam je da je sucu davao iskaz kao svjedok tužiteljstva u otprije poznatom slučaju mučenja ratnih zarobljenika u šibenskome vojnom zatvoru Kulinama.

Pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu prije sedam dana ispitan je košarkaški trener Neven Spahija, koji je tijekom rata bio pripadnik 72. bojne Vojne policije. Trener turskog Fenerbahçea potvrdio nam je da je sucu davao iskaz kao svjedok tužiteljstva u otprije poznatom slučaju mučenja ratnih zarobljenika u šibenskome vojnom zatvoru Kulinama.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražni zahtjev protiv Tvrtka Pašalića (54), Damira Boršića (54), Željka Maglova (50) i Milorada Paića (50) koji su osumnjičeni da su kao pripadnici 72. bojne Vojne policije Hrvatske vojske 1992. u zatvoru Kuline u Šibeniku tukli, mučili i zlostavljali 21 pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi. Riječ je o ljudima koji su bili zarobljeni u sukobima s Hrvatskom vojskom. Paić je osumnjičen i za mučenje i zlostavljanje civila u istom zatvoru 1993. godine.

Komentara 42

DO
downunder
15:37 22.10.2010.

EUJanez uplašeni ksenožobično zločasti šumadijac. Ma kakav god bio Spahija nije pobjegao preko granice na prvi ispaljeni metak kao što si ti učinio u strašnom dvotjednom ratu nego je branio svoju zemlju.

OB
-obrisani-
18:07 22.10.2010.

. . ....domoljubno hendikepirani.....KLON DEJSTVUJE...!!! . kamocemo1 kamocemo1 kamocemo1 kamocemo1 kamocemo1 kamocemo1 kamocemo1 kamocemo1

MM
Mladen Miletić
15:23 22.10.2010.

Ovi od tamo su ipak pošteni jel nema izdajnika da pričaju o istrazi demokratskim sredstvima za vojnike i civile putem struji gnječenju jaja te istiskivanjem očiju ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije