Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije dobio potporu

Neven Mates: Odluku o povlačenju donijet ću nakon susreta u Vladi

neven mates
Žarko Bašić/PIXSELL
13.06.2013.
u 23:30

Mates je na službenom saslušanju u Europskom parlamentu tvrdio je da će se povući iz utrke ako ne dobije povjerenje na tajnom glasovanju na plenarnoj sjednici

– Dok ne obavim susret u Vladi, nemam komentara na pitanje povlačim li kandidaturu za Europski revizorski sud ili ne – rekao nam je jučer Neven Mates, viši savjetnik u HNB-u, dan nakon što mu je Europski parlament uskratio podršku.

Prije dva tjedna, na službenom saslušanju u Europskom parlamentu, tvrdio je da će se povući iz utrke ako ne dobije povjerenje na tajnom glasanju na plenarnoj sjednici. U ponedjeljak ovog tjedna u razgovoru za Večernji list tvrdio je da će, u slučaju negativnog rezultata glasovanja, odmah napisati pismo povlačenja. Prekjučer je, nekoliko sati nakon što je rezultat glasovanja bio negativan, izjavio da "razmišlja o rezultatu". No, sve što je Neven Mates jučer imao za reći bilo je: "Nemam komentara".

Viši savjetnik u HNB-u i kandidat za europskog revizora tako je i jučer nastavio ostavljati dojam nekonzistentnosti zbog kojeg je i pao na saslušanju u Europskom parlamentu. Upravo zbog stava kojeg su protumačili kao "hoću-neću", članovi odbora koji su ga prije dva tjedna saslušavali uskratili su mu podršku, što se odrazilo i na prekjučerašnje glasovanje na plenarnoj sjednici.

Izvori u Europskoj pučkoj stranci bliski HDZ-u tvrde da je vladajuća koalicija u Hrvatskoj odgovorna što nije Matesa bolje pripremila za saslušanje u EP-u i za odgovor na ključno pitanje na kojemu je samo trebao bolje pokazati da poštuje Europarlament.

>>Pogledajte kako su hrvatskog kandidata 'rešetali' u Bruxellesu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije