Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo!

Nesvakidašnji slučajevi: Dvije osobe u Podravini ugrizli bijesni majmun i jež

Zagreb: Uskrsni ponedeljak u Zoološkom vrtu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
08.04.2024.
u 08:50

Godinu dana prije toga, znači u 2022. godine, zbog ugriza životinje pregledano je 96 osoba, a njih 23 je cijeljeno.

U Koprivičniko-križevačkoj županiji u prošloj godini je rastao broj osoba koje su ugrizle dokazano bijesne životinje ili one za koje se sumnja na bjesnoću. Zbog ugriza životinja pregledano je čak 105 osoba, a njih 34 na koncu je moralo biti tretirano zbog ugriza ili rizičnog kontakta s dokazano bijesnom životinjom, sumnjivom na bjesnoću, uginulom ili odlutalom životinjom.

Godinu dana prije toga, znači u 2022. godine, zbog ugriza životinje pregledano je 96 osoba, a njih 23 je cijeljeno.  Koprivnički zavod za javno zdravstvo kazao je za Danicu.hr kako je zbog rizičnog kontakta protiv bjesnoće u 2023. godini cijepljeno čak 47 posto ljudi više nego godinu priju.

U 18 slučajeva radilo se o psima, 14 mačkama, a po jednom su ih ugrizli majmun i jež. Tijekom prošle godine u Koprivničko-križevačkoj županiji ukupno se protiv bjesnoće cijepilo 140 osoba: 68 u Koprivnici, 66 u Križevcima i šest u Đurđevcu.

Svima draga dječja pjesma slavi 70. rođendan: Zeko i potočić dobili mural u Osijeku

Komentara 1

DU
Deleted user
14:56 08.04.2024.

Ugrizi od 18 pasa, 14 mačaka, jednog ježa i milanovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije