Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100% biljnog porijekla

Nestlé proširio asortiman: Na policama se mogu pronaći veganske okruglice, medaljoni i burgeri

Foto: Nestle
1/4
26.11.2021.
u 22:49

U pripremi proizvoda ove linije koriste se protein soje, koji ima ugljični otisak do 80 puta manji od proteina životinjskog podrijetla

Tvrtka Nestlé je proširila svoj asortiman 'Garden Gourmet' linijom proizvoda baziranih na namirnicama od 100% biljnog porijekla, pa će se od sada na hrvatskim policama moći pronaći medaljoni, veganske okruglice, fileti i burger za maloprodaju i ugostiteljske objekte.

- Bez obzira na to biraju li naši kupci biljnu prehranu iz zdravstvenih razloga, etičkih i vjerskih uvjerenja, osobnih preferencija ili brige o okolišu, Nestlé je tu da ih podrži u njihovom izboru. Garden Gourment proizvodi su na bazi soje koja nije genetski modificirana te sadrže širok izbor povrća i žitarica. Izvrstan okus je i dalje ključan, on izaziva sreću i zadovoljstvo te nam nikada nije bio kompromis, izjavila je Renata Matusinović, izvršna direktorica kategorije hrane Nestlé za tržište Jugoistočne Europe.

U pripremi proizvoda ove linije koriste se protein soje, koji ima ugljični otisak do 80 puta manji od proteina životinjskog podrijetla. Također, pakiranja se u potpunosti mogu reciklirati, što Nestlé približava cilju da do 2025. godine 100 % ambalaže Nestlé proizvoda bude moguće reciklirati i ponovno upotrijebiti, s posebnim naglaskom na izbjegavanje plastičnog otpada, naveli su iz Nestlea.   

- Hrvatski potrošači vrlo dobro poznaju Nestlé proizvode i njihovu kvalitetu te prepoznaju kontinuiran rad na poboljšanju hranjivih vrijednosti proizvoda kao i predanost koju imamo kad je riječ o pozitivnom utjecaju na okoliš. Novosti koje smo uveli u 2021. godini vrlo su dobro prihvaćene te vjerujemo da ćemo i s ovim asortimanom opravdati očekivanja potrošača, kazao je Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.  

>> VIDEO Od tisuće kamenja na plaži napravili umjetničko djelo!


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije