Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekao da ide na sud

Nestao vozač optužen za smrt oca i sina na nogostupu

nestali (1)
Foto: Nestali.hr
1/3
22.05.2013.
u 20:39

Provest će se psihijatrijsko vještačenje i suoptuženog Igora Loborca jer njegov odvjetnik tvrdi da nije sposoban za suđenje, te da ima PTSP

Na dan kad je trebalo početi suđenje Stjepanu Brdariću (55) i Igoru Loborcu, optuženima  zbog zbog stravične prometne nesreće koja se 4. prosinca 2012. dogodila na zagrebačkim Sveticama, u kojoj su na nogostupu poginuli Darijo Puljić (36) i njegov sin Patrik (8) na putu do škole,  Brdarić je nestao!

 Ujutro je izašao iz kuće nešto prije osam sati, a na suđenju u zagrebačkom Općinkom kaznenom sudu je trebao biti u 9 sati , međutim  na sud nije došao.  Njegov odvjetnik je sutkinji Ivančici Cvitanović  kazao da ne zna gdje je, jer da mu je Brdarićev šogor rekao da je krenuo na sud  prije osam sati.  

Po riječima odvjetnika i  po smirenom načinu na koji je to kazao u sudnici nije se moglo naslutiti da se s Brdarićem događa nešto dramatično, jer su njegove riječi više zvučale kao da se i sam pita zašto Brdarić kasni na sud. Nekoliko sati kasnije obitelj Brdarić je prijavila njegov nestanak policiji i da je otišao ujutro od kuće svojim kamionom VW transporeter odjeven u tamnoplavu majicu kratkih rukava i plave traper hlače.

Je li njegov nestanak u vezi sa suđenjem ne zna se jer se nije javljao na mobitel ni njegov odvjetnik, ni žena s kojom živi.  Inače, suđenje je u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu odgođeno kako bi se provelo psihijatrijsko vještačenje Igora Loborca (26), koji je optužen za tu nesreću zajedno sa Brdarićem. Odvjetnik Loborca Gordan Preglej sutkinji je kazao da Loborec, koji je dok je bio u pritvoru četiri mjeseca proveo u zatvorskoj bolnici , nije sposoban za suđenje, te je u spis priložio otpusno pismo iz KBC-a Zagreb da se liječi od PTSP-a.

Ni tužiteljstvo se nije protivilo da se provede psihijatrijsko vještačenje Loborca. Inače, tužiteljstvo za Loborca traži da ga se kazni s pet godina zatvora, a Brdarića s dvije godine zatvora. No, s druge strane  što ta predložena kazna uopće može značiti supruzi Darija Puljića i majci sina jedinca Patrika, koja je u jednom danu izgubila cijelu svoju obitelj.  Vještačenje Loborca poslije je shrvano kometirala tek jednom rečenicom  "A tko mene pita za moju medicinsku dokumentaciju!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije