Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović

'Nestale osobe među najbolnijim su pitanjima Domovinskog rata'

josip
Branimir Bradarić/VLM
30.08.2013.
u 16:59

- To ću pitanje i dalje tretirati kao jedan od prioriteta unutarnje i regionalne politike, naglasio je predsjednik Josipović.

Na Međunarodni dan nestalih osoba, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo obitelji nestalih osoba iz Sotina.

Izaslanstvo je Predsjednika upoznalo sa svojim aktivnostima usmjerenim na pronalazak osoba nestalih za vrijeme Domovinskog rata. Ukazali su na teškoće s kojima se susreću te su istaknuli kako protek vremena otežava postupak potrage za nestalim osobama. Zalažu se za što aktivniji angažman nadležnih državnih tijela, ali i intenzivniju regionalnu suradnju. U Sotinu je u travnju ove godine iz sekundarne masovne grobnice ekshumirano trinaest tijela, i njihova je identifikacija u tijeku. Međutim, još se ne zna sudbina osamnaest Sotinjana nestalih tijekom Domovinskog rata.

Osim u Sotinu, i u mnogim drugim mjestima hrvatskog Podunavlja obitelji nestalih se nadaju da će istrage Državnog odvjetništva dati konkretne rezultate, naglasili su članovi izaslanstva.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako je pitanje nestalih osoba jedno od najbolnijih pitanja Domovinskog rata i kako će od svih nadležnih institucija tražiti još veći angažman kako bi se rasvijetlila sudbina još 1702 osobe nestale u Domovinskom ratu.

 - To ću pitanje i dalje tretirati kao jedan od prioriteta unutarnje i regionalne politike, naglasio je predsjednik Josipović.

>> Ivo Josipović u Sotinu: Svi se odgovori kriju u Srbiji

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije