Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPAŽNJA POLICIJSKOG OSIGURANJA

Nestale čahure iz pucnjave na ministra

07.03.2009.
u 23:00

Netko je iskoristio nepažnju policijskog osiguranja mjesta prošlonoćne pucnjave u konobi Bašćine, pokraj zgrade iranskog Konzulata i nedovršenog spornog hotela Ruža u mostarskoj Ulici Rade Bitange te uklonio čahure ispaljenog rafala iz automatske puške kalašnjikov na Esada Humu (50), ministra gospodarstva HNŽ i bivšeg šefa AID-a u Mostaru. Kako smo mogli čuti na poprištu te pucnjave, nestale su najmanje četiri čahure, a sumnja se i ostali tragovi.

Odbijeni metak
To je dodatno skandaliziralo čitavi slučaj o kojem je u subotu brujila čitava Hercegovina. Ministar Humo nije pogođen, ali je tom prilikom od odbijenog metka u ruku ranjen vlasnik Vladimir Fink, inače brat poznatog poginulog skakača sa Starog mosta, koji je pokušavao smiriti zavađene strane. Srećom, pritom nije zadobio ozljede opasne po život.

Uz nestale čahure, ronioci su u subotu ujutro u rijeci Radobolji, ispod mosta na Bulevaru, uzalud tražili navodno odbačenu pušku iz koje je oko 3 sata pucao ugostitelj Asim Đuliman (51), vlasnik ugostiteljskog objekta Dogana, koji je u subotu i pritvoren zbog sumnje u kazneno djelo pokušaja ubojstva.

Sat ranije pretučen
On je, kako se također spominje, sat ranije pretučen u konobi Bašćine pa je otišao kući po pušku i potom pucao. Nakon uhićenja, koje se dogodilo dva sata kasnije, i otrježnjenja, njemu je pozlilo prije današnjeg saslušanja pa je opet pozvana Hitna pomoć. Prema neslužbenim informacijama, na mjestu sukoba bio je i bivši gradonačelnik Mostara Safet Oručević, ali to nitko službeno nije mogao potvrditi ili demantirati, te izvjesni Adi, skakač s mosta.

Naime, do krvavog sukoba došlo je zbog toga što je, nakon višesatnog pijančevanja, osumnjičeni Đuliman zamjerio ministru Humi zbog navodno neispunjenog obećanja oko zapošljavanja njegova sina na benzinskoj crpki u naselju Vrapčići. Poslije svađe i naguravanja, do masovne tučnjave je došlo kada je razočarani otac glavom u desni obraz i arkadu iznenada udario ministra Humu, na što su ukazivala oteklina i crvenilo na njegovu licu. Pokrenuta istraga, koju predvodi dežurna županijska tužiteljica Sabina Beganović, trebala bi odgonetnuti niz nejasnoća o ovom incidentu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije