Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravična prometna

Nesreća u Zagrebu: Auto podletio pod vlak, dvije osobe poginule

nesreća vlak Dubrava (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
18.03.2013.
u 17:06

Vlak je naletio na osobni automobil na križanju Štefanovečke i Branimirove ulice u zagrebačkom naselju Dubrava.

Dvije osobe su poginule, a dvije su ranjene u stravičnoj prometnoj nesreći na križanju Branimirove i Štefanovečke na istočnom dijelu Zagreba oko 16.30 sati. Na pružnom prijelazu vlak je naletio na automobil u kojem se nalazilo četvero osoba. Od siline udarca vlak je vozilo gurao otprilike sto metara po pruzi prije nego što se zaustavio. Prema prvim dostupnim informacijama jedna osoba je na mjestu poginula, druga je preminula netom prije dolaska liječničke pomoći, a dvoje je kolima Hitne pomoći prebačeno u najbližu KB Dubrava. O kakvim je ozljedama riječ, lakšim ili težim, još nije poznato. Automobil je posve smrskan. Na mjesto događaja uputilo se i petero vatrogasaca kako bi razrezali lim na automobilu, odnosno nesretnike izvukli iz vozila.

Zagrebačka policija izvijestila je da je promet tim dijelom Branimirove obustavljen na neko vrijeme, odnosno da se koriste alternativni pravci. Na policijski očevid stigao je i dežurni zamjenik Općinske državne odvjetnice.

Vozači koji svakodnevno prolaze tim prijelazom tvrde da je problematičan budući da se vrlo brzo pale crvena svjetla, tako da samo mali broj automobila uspije prijeći preko pruge.

– Prođe tri automobila i odmah se pali svjetlo, to je strašno, uvijek je kolona duga kilometar i uvijek se mora čekati na tom prijelazu. Jako je loše reguliran i vrlo opasan za nestrpljive i ljude s tanjim živcima – rekao je jedan vozač koji često onuda prolazi. Istaknimo da je prijelaz reguliran samo tzv. Andrijinim križem te zvučnim i svjetlosnim signalima, ali rampa ne postoji.

>>Zapalilo se gorivo u vlaku, strojovođa spriječio katastrofu

Komentara 17

Avatar arcanius
arcanius
20:54 18.03.2013.

ak se mene pita kao vozača automobila, pružni prijelazi bi trebali imati SAMO obični semafor.... nitko nije toliko glup da na crveno prolazi kroz križanje ulica, ali nekako to ne stoji ako se radi o pružnom prijelazu.... tamo moraju biti križevi, rampe i semafori!!! pa zar nas pruga toliko poblenavi da idemo unatoč signalima???

Avatar arcanius
arcanius
20:55 18.03.2013.

nema te rampe koja bi od budale napravila lumena....

DU
Deleted user
21:10 18.03.2013.

Razvijene europske zemlje su taj Problem rijesile tako da na svim pruznim prijelazima moraju biti postavljene Rampe. Te nesrece u hrvatskoj nisu nista novo i dogadjaju se u pravilu tamo gdje nema Rampe. I zato umjesto kupovine novih auta za vladu postavimo svuda nove Rampe na pruzne prijelaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije