Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tapkanje na mjestu
Povratak na članak

Neriješena ubojstva: Za neke teške zločine ni motiv nije poznat

Dvostruko ubojstvo na zagrebačkom Žutom Bregu, ubojstvo u Španskom, nasmrt pretučena umirovljenica iz Rijeke samo su neki od, zasad, neriješenih ubojstava

Komentari 13

Avatar noesiss
noesiss
18:42 20.08.2014.

Banovina, nije istina, u CH su najblaze kazne, pa policija uhvati kriminalca za par sati. Bilo kojeg, kada su ubili jednoga maloga, tri bandita, policija je citavu drzavu digla u zrak, citavu noc tragala, sa helihopterima, i specijalcima, i uhvatili ih pred zoru u tri razlicita grada. Mosh mislit. I tako za svaku stvar, kada opljackaju benzinsku, banku, postu, odmah ih ulove. To se zove obrazovana policija. Sudstvo radi brzinom munje, ne ceka se godinama na procese kao i kod nas. A ne ovo, ''pojeo vuk magarca''. Sve uspavano, i korumpirano. Boze sacuvaj.

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:27 20.08.2014.

Dokazano je već, da u zemljama koje nemaju smrtnu kaznu i Goli otok, pojedinci rade što ih volja...

VL
Avatar noesiss
noesiss
18:34 20.08.2014.

U toj drzavi ima bataljon ''udbasa'', tajnih sluzbi, i policije, a svaki dan im nestaju djeca, kriminalce nitko ne moze uhvatit, mafija mlati novinare, politicari pljackaju drzavu, a ovi kao i da i ne postoje. To je tako kada imas neobrazovane ljude na kljucnim mjestima s kupljenim diplomama.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
21:27 20.08.2014.

@ netstoper.... Prigovaraš mi da moj napad na neke ljude i sustav "ne drži vodu". Na ovo ti mogu odgovoriti da mi se čini da ti, kao branitelj svekolikog hrvatskog državnog sustava, njegovih vrijednosti i ljudi koji njime upravljaju, uspostavljenogog po našem Vrhovniku i njegovoj stranci, imaš veliki problem sa percepcijom i prosudbom stvarnosti koja te okružuje. Možda za isto postoji olakotna okolnost da si pripadnik tog sustava (vrana vrani oči ne kopa), ali opet ne môžeš valjati besmislice. U svakom slučaju je smiješna tvoja tvrdnja kako je leš naknadno dopremljen na smetlište (po nekakvom četničkom odredu ili kome drugom?). Naravno da se ime Božije ne spominje uzalud, ali kompilator Vasa i njegovi experti su naivno nasjeli na laž manijaka Paravinje da je bacio leš u rijeku sa mosta. Umnjače objasni mi kako je to moguće učiniti, a da tahograf nije pokazao zaustavaljanje na mostu. U ovom slučaju vrijedi izreka o ludom i zbunjenom, a izgleda da tebi uz to i noge smrde, zar ne?

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:13 20.08.2014.

Prije nego se osvrnem na pravosudnu farsu koja je uslijedila po policijskoj lakrdiji, treba vrijednovati i naše kazneno zakonodavstvo, koje je uskladjeno sa navišim europskim pravnim standardima. Maksimalna kazna od 15 godina zatvora za počinitelje ubistva sa predumišljajem, je naprosto izrugivanje pravdi. Kvalificirano ubistvo (pod specificiranim otegotnim okolnostima) sa zaprijećenom kaznom zatvora od 40 godina, je u pravilu nedokazivo, ukoliko se zločin dogodio bez prisustva javnosti. Dakle zločinci imaju sve pogodnosti, a žrtve su nebitne, nekakva kolateralna šteta, koja ne opterećuje naše zakonodavce, kao i nekompetentne stručne službe koje su pripremale kazneno zakonodavstvo. Milosredje od strane države prema zvijerima koje su bez milosti oduzele život žrtvi, je veći zločin i od samog ubistva. Ljudska i pravosudna logika upućuje na to da počinitelj ubistva sa predumišljajem,bez olakotnih okolnosti, treba biti primjereno kažnjen (kada već ne postoji smrtna kazna) doživotnim zatvorom ili izoliran u ludnici do kraja života, a naši zločinci maltene, uz nešto duži godišnji odmor, ne dobiju medalju zasluge za narod, zar ne?

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
19:12 20.08.2014.

U totalitarnom i tamničkom vremenu vrijedilo je pravilo da su samo rukovodeća mjesta bila rezervirana za pripadnike komunističko-partizanske elite, dok su svi ostali poslovi bili dostupni ostalim stručnim i kvalificiranim pripadnicima društva, naravno uz poneku protekciju. Medjutim u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj osloboditelji i branitelji rezervirali su za sebe sva radna mjesta u državnom sektoru, od rukovodećih pa do čistačice. Cijelo desetlječe je HDZ-koristio ovu pravicu, pa su tako zapošljavani "zaslužni" veledomoljubi i samorazumljivo njihova dječica. Nije se pitalo čak ni za kvalifikaciju, jer kada su šoferi, konobari i slični postajali generali, zašto ne bi i ostali mogli biti biti na "nižim" rukovodećim ili stručnim radnim mjestima. Tako su sva stručna radna mjesta u državnom sektoru popunjena sa nesposobnim izvršiocima, a često i bez odgovarajuće školske spreme (sa vrlo rijetkim časnim izuzecima). Rezultati su naravno katastrofalni, jer u svim državnim organima, tvrtkama i ustanovama vlada nekompetentnost, neodgovornost i nerad, a uz to samorazumljivo braniteljski klijentelizam i protekcija. Implementiranje euroatlanskih vrijednosti i standarda u državni sustav je još više Lijepu našu pretvorilo u kreaturnu državu. SDP je samorazumljivo nastavio bezobzirno utabanom stazom prethodnika i dopunjavao državne organe svojim daljim podobnim nesposobnjakovićima (da bude više krpelja na grbači državne rage). Zbog toga je sve trulo u toj državi Hrvatskoj, zar ne?

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:52 20.08.2014.

To što je prvostepena presuda, kojom je manijak Paravinja osudjen na četrdeset godina zatvora ukinuta i slučaj vraćen na ponovni postupak, govori o stručnom jadu i bijedi hrvatskih pravosudnih dužnosnika, izabranih po kriteriju milosti HDZ-ovoh kadrovika. Kada se ovome prida nakaradno zakonodavstvo, farsa je u ovom slučaju je potpuna. Kada bi Lijepa naša bila normalna država, seksualni manijak Paravinja bi već sjedio iza rešetaka u strogom zatvoru ili ludnici do kraja života. Gotovo identičan slučaj je bio i sa Splićanom Edijem, koji je na Marjanu dekapitirao meksičku turistkinju, ali kako se nije radilo o našoj djevojci, i ubica nije bio remetilac, to je isti kažnjen sa "maksimalnom" kaznom od 15 godina zatvora, bez zgražanja javnosti. Zbog dobrog vladanja će na heroj Edi zatvor napustiti za desetljeće i imat će novu mogućnost da i dalje zadovoljava svoje nagone, nadajmo se ponovno na "tudjoj" žrtvi, zar ne?

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
19:30 20.08.2014.

Kako sve to funkcionira u praksi vidi se iz primjera žrtve, nesretne djevojčice Antonije Bilić i njenog ubojice manijaka Paravinje. Potraga za lešom nesretne Antonije je bila lakrdija sa režiserom, kompilatorom Vasom, koji je presušio sve rijeke i jezera u Dalmatinskoj Zagori, dok su leš žrtve na seoskom smetlištu razvlačile divlje životinje, umjesto da bude dostojno sahranjen. Svaki policajac početnik bi, na temelju poznatih podataka iz tahografa i mobilnog telefona, prstom ukazao na seosko smetlište uz parking, gdje se treba tražiti leš, što Vaso i njegovi experti (svi zaslužni osloboditelji) nisu bili u stanju zaključiti. Ovo ne služi baš na čast našoj vrhunski obučenoj i profesionalnoj i samorazumljivo veledomoljubnoj policiji, zar ne?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.