Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlasnik i prijatelj

Nepravomoćno osuđeni jer su proizvodili marihuanu u zagrebačkoj vili

Dejan Vidić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
05.11.2015.
u 20:49

– Nevjerojatno je da ste nekome dali na korištenje prostor i da ste bili tako dobri

Zbog proizvodnje na desetke kilograma marihuane u vili u Hercegovačkoj ulici, Dejan Vidić (44) danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora, a izrečena mu je i sporedna novčana kazna u iznosu od 180.000 kuna.

Vlasnik vile u Hercegovačkoj Miroslav Carin (47) istom je presudom proglašen krivim jer je pomagao Vidiću u proizvodnji trave te je osuđen na dvije godine zatvora uz sporednu novčanu kaznu od 120.000 kuna. Iako je Vidić u obrani svog dugogodišnjeg prijatelja pokušao osloboditi svake krivnje rekavši da je cijeli biznis sam osmislio te da Carin nije znao da u njegovoj kući uzgaja indijsku konoplju, sudac Marko Benčić nije mu povjerovao te je obojicu proglasio krivim.

– Vidiću, kod vas ništa nije bilo sporno, sve ste od početka priznali, a vaše priznanje išlo je i Carinu u korist. Što se tiče Carina, nevjerojatno je da ste nekome dali na korištenje prostor i da ste bili tako dobri, a da niste znali što se u tom prostoru događa. Čak bi možda bilo i da ste zajedno radili, ali tužitelj je izmijenio optužnicu da ste samo pomagali i sud je bio vezan tim činjeničnim opisom – obrazložio je presudu sudac Benčić.

Inače, tužiteljstvo je izmijenjenom optužnicom Vidića teretilo da je proizvedenu drogu plasirao na austrijsko tržište. Drogu je u Beč redovnim autobusnim linija prenosio Bojan Vrankovečki koji je uhićen u prosincu prošle godine na graničnom prijelazu Macelj – Gruškovje.

>> Policijska belgijska ovčarka Lana nanjušila 11,2 kg marihuane

Komentara 3

Avatar dario554433
dario554433
07:54 06.11.2015.

Mister Yellow and mister Orange.

AM
Ameise
21:21 05.11.2015.

Ovo me nešto podsjeti kad je moj frend čini mi se 99-platio kaznu 2x u Bosni, u srpskom djelu za upaljena,a u bošnjačkom za ugašena svjetla. Sad recimo pitanje je hoce li se ova dvojica smijati ili plakati za parr godina kad to sve bude legalno.

DU
Deleted user
06:02 06.11.2015.

To je onaj sto nista ne zna. A ni zena mu nije znala. Postanjacina pokrio lice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije