Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurno surfanje

Nepoznati brat interneta – Darknet

Michael Phelps
Foto: Reuters
1/2
09.09.2013.
u 09:16

Zaštita osobnih podataka Nijemcima je jako važna. Ali kako ih samo sakriti od radoznalih špijuna? Kako na internetu surfati anonimno?

Jedna od tema o kojima se posljednjih tjedana i u Njemačkoj raspravlja s puno emocija jest špijunaža američke tajne službe NSA. Zaštita osobnih podataka Nijemcima je jako važna. 

Ali kako ih samo sakriti od radoznalih špijuna? Kako na internetu surfati anonimno? Ne pitaju se to sami nevini građani nego i zviždači, aktivisti u borbi protiv autoritarnih režima ili kriminalci koji svoje poslove obavljaju online. Rješenje za anonimnost na webu već postoji, ono se zove Darknet. Ono što mnogi ne znaju je to da je i Edward Snowden svoja otkrića o špijunskim programima tajnih službi putem Darkneta slao Washington Postu i Guardianu.

Dakle, činio je to putem jedinog mjesta koje je nevidljivo čak i programima kao što su Prism i Tempora.

>>Obama: SAD ne špijunira telefone i e-mailove običnih ljudi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije