Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TBILISI:

Nemojte nas više zvati Gruzija, zovite nas Georgia

Gruzija
afp
28.06.2011.
u 20:17

Hrvatska je također na podužoj listi država koje ovu podkavkasku zemlju nazivaju Gruzijom. Ipak, kako kažu u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu, o zahtjevu vlade iz Tbilisija raspravljat će kad stigne službenim kanalima.

Gruzija se pokušava riješiti svake veze s Rusijom pa je zatražila od ostalih zemalja da je u službenim dokumentima zovu Georgia, što je engleska inačica imena te zemlje. Prva je na to pristala Južna Koreja.
– Odluka južnokorejskih vlasti ima veliku težinu kada dobar dio zemalja, među kojima su i neke koje smatramo doista prijateljskima, ignorira našu molbu – kaže Nino Kalandadze, gruzijska/georgijska zamjenica ministra vanjskih poslova. Prema njezinim riječima, vlada je svjesna da promjena imena sa sobom nosi određene “tehničke teškoće” za ostale zemlje svijeta, ali Tbilisi je spreman pregovarati sa svakom zemljom pojedinačno.

Hrvatska je također na podužoj listi država koje ovu potkavkasku zemlju nazivaju Gruzijom. Ipak, kako kažu u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu, o zahtjevu vlade iz Tbilisija raspravljat će kad stigne službenim kanalima.

Ključne riječi

Komentara 31

MA
maxxxx
09:14 29.06.2011.

pobjedite Grčku pa bumo razmislili

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
22:01 28.06.2011.

Budući da smo odavno prekinuli državnopravne veze s državama latinskog govornog područja i mi tražimo da nas se više ne zove Croatia nego Hrvatska, pa makar svi jezik polomili

JO
jojojoj
09:08 29.06.2011.

ja vas neću uopće zvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije