Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisi na fakultete
Povratak na članak

Nema više prijamnih, ali fakulteti zato zarađuju na testu logike

Rektor Pavić: To je nepotrebno opterećenje i za kandidate i za fakultete te dodatni trošak bez kojeg se može.

Komentari 6

OB
-obrisani-
13:17 12.05.2010.

Prijemni ispiti su bili i ostali jedino objektivno mjerilo za upis na pojedini fakultet. Opće je poznato kakve lijene i neodgovorne osobe rade u prosvjeti, ocjena nikako ne može biti mjerilo znanja učenika, kao i ova lakrdija sa državnom maturom i težinom pitanja .

VL
ZD
Zdravek
14:17 12.05.2010.

12.05.2010. u 13:17h razočarani je napisao/la: \"Prijemni ispiti su bili i ostali jedino objektivno mjerilo za upis na pojedini fakultet.\" objektivno? nekak mi kroz glavu proleti \"index\" prijemni su najlaksi nacin da pojedini fakulteti zgrcu lovu i da si osigurajuju elitisticki status fakulteta drzavna matura bi trebala biti cist dovoljan kriterij kod upisa, a ako neko od brucosa ne zadovoljava u \"posebnim\" sposobnostima, to ce se pokazat vec na prvoj godini ali je vjerojatno problem, da se i bez tih \"posebnih\" sposobnosti ti fakulteti mogu zavrsiti, zar ne?

VL
OB
-obrisani-
17:17 12.05.2010.

vrag ti prijemne ispite hvalimo se sa gimanzijama I, II ili stota, ovakova ili onakova, sve je to jedan drek, da je ta gimnazija tak dobra imali bi je i amerikanci, kod kojih nema gimnazije nema prijemnih ispita, vec plati i studiraj, postave ti reseto i izresetaju, sta nevalja padne a drugo ide dalje na obradu, moje ni jedna nije isla u gimnaziju ili polagala ispite, a od svih inovacija na ameriku otpada 67% a cijeli sviojet ostalo, a njih ima samo 5% ukupnog pucanstva svijeta, a mi se tu hvalimo sa gimnazijama, fakultetima i strucnjacima, zato i jesmo u vukoyebini kaj sve znamo.

VL
GA
garden
17:56 12.05.2010.

kome treba ispit inteligencije? ili logičkog mišljenja? nitko ne može reći da će svi oni koji to dobro riješe biti odlični studenti, to stvarno nema smisla.

VL
OB
-obrisani-
21:24 12.05.2010.

zdravek ako ćemo gledati na aferu index onda su prije u pitanju diplome nego upisi na fakultete, iako je poznato da se i prije rata upisivalo preko veze na nekim fakultetima. Fakulteti nisu na prijemnima nikakvu lovu zgrtali, onaj sitnišiš za administrativne troškove je stvarno bio sitniš - negdje u razini današnjih 20-tak kuna, ali je fakultet tražio od kandidata znanja potrebna za taj fakultet, a to znači da se od kandidata za FER nije tražilo znanje pisanja eseja ili stranog jezika, ali je matematike i fizike , a i nije mi poznato da se netko upisivao na takav tip fakulteta preko nekih veza i mita

VL
OB
-obrisani-
12:35 13.05.2010.

testovi logike nemaju nikakve veze sa znanjem. koliko intelgentnih propalo. za falkultet treba prkno. treba uciti. moze i imati 160 IQ ali to ne znaci da ce zavrsiti Pamet i iteligencija su dve stvari . Pametan koristi znanje i primenjuje ga.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.