Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 10 godina proradila agencija za kvalitetu i akreditacije u zdravstvu
Povratak na članak

Nema više ‘mi smo najbolji’, bolnice dobivaju zvjezdice

Akreditacije će biti putokaz koja je bolnica bolja, kakvu ima opremu, stopu smrtnosti, komplikacija i slično, a dodjeljivat će se svake četiri godine

Komentari 16

MO
mozillo
00:48 20.09.2009.

sram bilo te koji su odlucili da se ocjene zbrajaju svake 4 godine. stvarno ste proklete lopine, za 4 godine pobije se brdo ljudi i na grobovima rodi 3 berbe, odvratno. pa kako vas nije stid da ovako muljate ljudee , prokletibili. Cirkuzs, predstava za glupe i naivne. Apsurd koji nema nikakvog smisla osim namjestanja za potrebe EU. bagro lopovska. Ako imate muda izlazite sa rezultatima svakih najvise godinu i pol pa da onda vidimo kome se kako pise. 4. godine odvratno, vi ste zadnji ŠLJAM i kriminalci. fuuuj!!!!!

VL
DO
doktorica
07:32 20.09.2009.

Najviše će se liječiti u najboljim bolnicama oni iz BIH.

VL
Avatar sebastian
sebastian
08:13 20.09.2009.

A to je sigurno, Hrvati su na svim podrucjima najbolji na svjetu, mozda da samo po Vegeti preoznatljiva, a nemogu reci pocemu jos, nedaj mi boze biti bolestan u HR, dokaz je da ove prdonje iz Sabora idu van na lijecenje i operacije,ali je zemlja u kur...cu, a ja osobno znam u ocnoj bolnici Vinogradskoj je osoba cekala da dodje nared 8 sati i jos su joj rekli da mora biti sretna da je prime, takav olos radi kod nas, ja bi tu osobu odma odpustio

VL
OB
-obrisani-
08:15 20.09.2009.

..zvijezdice....crvene petokrake...?????

VL
DU
Deleted user
09:21 20.09.2009.

I do sada se znalo gdje se nešto može napraviti i kako kvalitetno. No, problem je što se misli da će u ustanovi (bolnica, klinika) svi biti \"s 5 zvjezdica\", ako je ustanova globalno tako ocijenjena! Vrijdi i obrnuto daa u ustanovi koja je lošije ocijenjena da neće biti odličnih doktora. Slijedi klasična nepravda, onaj tko radi u ustanovi s 5 zvjezdica će dobiti veću plaću, a može biti slabiji od nekoga u ustanovi s 2 zvjezdice! Mislite da neće?! Sjetite se nepotizma, veza i poznastava, mama, tata...Dakle, slijede novi razdori, nova natjecanja američkog tipa! Pitam se tko će se baviti javnim zdravstvom? Tko će liječiti najveći broj \"jednostavnih\" slučajeva za malu ocjenu (čitaj novac)? Tko će pristati liječiti se u ustanovi s 2 zvjezdice! Da li će te ocjene biti realne? Što ćemo onda? Nove svađe, podmetanja, marginalizacije perifernih ustanova i napuhivanje centara moći i ugleda...To imamo i sada! Dragi moj narode ne veselite se bez razloga i unaprijed!

VL
BR
brle
22:53 19.09.2009.

svatko ce se sa ovim sloziti, ali....sto ce se desavati sa bolnicama i osobljem koje nece udovoljavati osnovnim ili visokim standardima? dali ce se te ustanove zatvarati, ili ce njeni vlasnici morati raditi na tome da poboljsavaju svoju poziciju uu vrednovanju? poznavajuci, 40 godisnjim iskustvom ovu drzavu, ovo su sve blebetanja i trosenje novca na jos jednu drzavnu ustanovu u kojoj treba uhljebiti partijske vojnike, poput stotina agencija cije crne table vise po zidovima zgrada, a niti uposlenici ne znaju cemu sluze. ovoj zemlji, kao sto alka vuica kaze, treba samo malo, samo malo, postenja i sve bi funkcioniralo ispravno, ali dok je politicara lopova i afera na dnevnoj bazi nema srece od nicega. 40 g. slusam o reformama, svih mogucih ustroja i vrsta, ali nikad jos niti jedna nije bila dobra niti bolja od prethodne i ne vidim niti malo razloga da i ovo uspije kraj ovakve politicke elite i poslusnog sitnozupca.

VL
CA
Capolo
09:01 20.09.2009.

Tako i treba, rad će se jako dobro bodovati i neće biti vremena za nerad.

VL
OB
-obrisani-
10:34 20.09.2009.

Mislim da će ovdje najviše profitirati građani tj. mi koji plaćamo zdravstveno, jer ćemo znati kakvu zdravstvenu uslugu možemo dobiti u pojedinoj bolnici.

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
13:42 20.09.2009.

Sad ce bolnice primati samo one koji su skroz zdravi, tako da im stopa smrtnosti bude malena, te da ne izgube zvijezdice zbog iste.

VL
KO
konstanta
19:55 20.09.2009.

Ideja je vrijedna hvale, ali poznavajući naš mentalitet sumnjam u provedivost toga. Naime, kod nas se za novac se može sve, od kupovanja diploma, radnih mjesta, invalidnosti itd. Kako se onda ne bi mogla kupiti akreditacija.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
11:51 21.04.2014.

Pitanje 14: Kakvu kvalitetu zdravstvene zaštite očekujemo? Trebaju li sve ustanove i zaposlenici imati ocjenu dobar (***) a što više njih vrlo dobar (****) i odličan (*****)?

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
11:55 21.04.2014.

Pitanje 15: Tko će izraditi hodograme za sve procedure koje se provode u okviru zdravstvenog sustava te ujednačiti postupanja u svim ustanovama u Hrvatskoj?

VL
MI
milivoj023
23:25 19.09.2009.

Svaka čast Milinoviću. Njegovi prethodnici su samo pričali da to treba napraviti, a on poduzima konkretne korake

VL
KR
kreont
07:57 20.09.2009.

Eto baš me zanimaju. Naročito one koje su ispod praga razuma struke i normalnog.

VL
OB
-obrisani-
02:30 20.09.2009.

ne pričaj gluposti svaka naša bolnica i je najbolja dapaće bolja je id od same sebe

VL
LI
limun
08:00 20.09.2009.

Laz i obmana. Skupo placamo zdravstveno osiguranje i onu krađu od dopunskog za isto čekanje na specijalistički pregled (ne manje od tri MJESECA) a taj novac ne ide u poboljšanje zdravstvene usluge nego za kampanju protiv pušenja, potpomognutu oplodnju i druge nerealne Milinovičeve političke bodove... Bože daj mi zdravlja, samo da ne vidim sustav u kojem bi se trebao liječiti!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.