Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MAROF Članovi poglavarstva raspravljali o zbrinjavanju otpada i tvrde:

Neki ne odustaju od palionice

02.02.2009.
u 16:06

Postoje naznake u kuloarima da bi se bale iz Brezja mogle zbrinjavati u nekoj palionici na području grada Novog Marofa. Mi to ne možemo prihvatiti, grad Varaždin neka ih rješava na svom zemljištu i u svojim okvirima. Suprotstavili smo se tome da se zbrinjavaju u Možđencu i ne smijemo dopustiti da se to dogodi na nekom drugom dijelu grada. To je na posljednjoj sjednici novomarofskog Gradskog poglavarstva rekao član Zlatko Meštrić.

- I dalje stoji inicijativa da treba ovdje napraviti palionicu jer mentori onih koji su zabranjivali da mještani u Možđencu održe zbor građana u vezi s palionicom, i dalje razmišljaju o tome da imaju palionicu na novomarofskom području, dok ona, po njihovom, ne bi smjela biti u Kučanu - napomenuo je predsjednik Gradskoga vijeća Zvonimir Puškadija.

Grad Novi Marof inače će ove godine morati krenuti u sanaciju svoga odlagališta komunalnog otpada Čret. Potpisan je i ugovor o sanaciji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a za sanaciju bi trebalo osigurati 15 milijuna kuna. Fond će, prema ugovoru, osigurati 40, a Grad 60 posto novca. Grad mora pribaviti glavni i izvedbeni projekt te ishoditi potvrdu na glavni projekt, odnosno pravomoćnu građevinsku dozvolu za sanaciju odlagališta najkasnije do konca ovog ožujka. Program sanacije mora biti dovršen od kraja iduće godine.

- Da netko u Hrvatskoj ima čarobni štapić. ne znam bi li uspio to napraviti do kraja 2010. Odlagalište je lako zatvoriti, ali je teško ponuditi koncepciju i zbrinuti otpad. Imat ćemo uvjete za krenuti u posao, ali treba osigurati novce. S obzirom na proračun, trebat ćemo dobro odvagnuti svaku investiciju - istaknuo je gradski pročelnik Vlado Stepančec.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije