Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alkoholizam

'Neki diplomati u UN-u teški su pijanci i ometaju nas u poslu'

'Brazil's President Dilma Rousseff during a speech at the opening of the 67th General Assembly of the United Nations, New York, USA, September 25, 2012.The president of Brazil, Dilma Rousseff, called
DPA/PIXSELL
06.03.2013.
u 12:00

SAD je pozvao UN da pijanim diplomatima ubuduće zabrani sudjelovanje u debatama, jer ometaju rad

Alkohol postaje sve veći problem u organizaciji Ujedinjenih naroda u New Yorku, tvrde upućeni. Stoga su Sjedinjene Američke Države pozvale UN da pijanim diplomatima ubuduće zabrani sudjelovanje u debatama, jer ometaju rad. Opijanje u zgradi UN-a, čini se, postalo je gotovo svakodnevica i veliki problem za normalno funkcioniranje tog velikog aparata.

– Uputili smo skroman prijedlog da se ubuduće zabrani opijanje u sobi za pregovore. Predlažemo da osobama u alkoholiziranom stanju ubuduće bude zabranjen pristup prostorijama u kojima se raspravlja – kazao je zamjenik američkog veleposlanika u UN-u za menadžment i reforme Joseph Torsella.

Šampanjac za kraj

On je pozvao da se nazdravljanje, ne samo šampanjcem, ostavi za kraj sastanka, tek kada se uspješno obavi posao. To će, tvrdi Torsella, uz bolji učinak pridonijeti i boljem ugledu UN-a.

– Moja je vlada doista zahvalna na strateškim prilikama koje su proizišle iz nekih dosadašnjih praksa, ali smatramo da praksu nazdravljanja šampanjcem treba odložiti za prilike kada se sjednice završe uspješno. To će, usput, pozitivno utjecati i na ugled “Petog komiteta” – istaknuo je Torsella.
Najviše pijanih diplomata bude na godišnjem zasjedanju Odbora UN-a za upravna pitanja i proračun, koje se naziva i “Peti komitet”, a održava se potkraj prosinca, u božićno vrijeme, pa se debate veoma često pretvore u maratonske sjednice koje traju do jutra. Diplomati koji sudjeluju na tim sjednicama često pokazuju znakove teškog pijanstva, upozoravaju iz treznijeg dijela UN-a. Američki veleposlanik Joseph Torsella pozvao je na veću disciplinu predstavnike 193 zemlje članice UN-a, a upozorio je i da pregovarači ne dolaze na vrijeme.


Mora se reagirati


– Moramo zaključiti da oni ne dijele istu posvećenost pregovorima kao mi i moramo prikladno reagirati – kazao je američki diplomat, a prenio Reuters.

Rusi, Kanađani i Afrikanci na sjednice u UN najviše vole donijeti pokoju bocu staroga viskija, piše u izvješću koje je dobio Reuters, Francuzi pak, piše u izvješću, preferiraju vrijeme na dugim sjednicama kratiti dobrim vinom.

>> Alkohol je ključan za dobar odmor jer onemogućuje kvalitetan san

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije