Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ASMA al-ASSAD
Povratak na članak

Nekad najbolje odjevena žena na svijetu pomogla je mužu da preživi rat i ostane vladati Sirijom

Prva dama Sirije, rođena Londončanka, sve je ratne godine ostala uz svoga supruga Bashara al-Assada. Zapad joj je nekada tepao da je “pustinjska ruža”, a danas je nazivaju “prvom damom pakla”

Komentari 30

AA
aabbcc
18:49 18.02.2017.

Kada i gdje je ovaj Assad izgubio titulu ispred imena "diktataor" ? Nije posteno prema drugim drzavnicima, diktatorima !

VL
MA
matokan
14:50 18.02.2017.

Ako i itko navede samo jedan prijer iz povijesti i sadasnjosti neke zemlje kome je ruska umjesanost u unutranje uredjenje iste donijela prosperitet toj istoj drzavi odnosno njenom narodu onda bi se za Basara el Assada moglo reci da jeje imao za pravo sto je Putina pozvao za pomoc u rjesavanju krize nastale u Siriji.

VL
AU
austrougarskigeneral
14:19 18.02.2017.

bashar je diktator

VL
Avatar gasparini.arte
gasparini.arte
18:59 18.02.2017.

Taj sl tani sto je ponudio najlijepse obucenoj zeni sic utociste sto nije isto ponudio svojoj braci i sestrama po vjeri kad je tako bogat nego se vucu po balkanskoj kaljuzi ni naprijed ni nazad. Sirotinjo i Bogu si teska.. A ovaj hvalospijev pustinjskom cvijetu i muzu koji su sic vladari koliko posto sirije dali to treba VL.

VL
DU
Deleted user
15:37 18.02.2017.

Njegovo vrijeme je prošlo. Zemlju je razrušio. Nema maršalskog plana za Asada. U toj zemlji nema više bivšeg života. A vojno su iscrpljeni. Kriminal strašan. itd... A na kraju kraje zemlji nitko neće dati novac da se oporavi. Dok se god ne zna tko prima novac i tko se zadužuje...

VL
PR
prepri43
17:30 18.02.2017.

Ne kaže se tečno nego tekuće, jer u Hrvatskoj postoji tekućina koja teće, a ne tečnost!

VL
CI
cicibela
19:52 18.02.2017.

Saudijska Arabija, koja je veliki prijatelj i saveznik Zapada, je jedna demokratska i humana država, a Sirija s Basharom Al Assadom teška diktatura, pa je takvog diktatora trebalo uništiti. Tko ne bi volio takvu logiku, moralnost i pravednost naših zapadnih saveznika?

VL
Avatar lvan12
lvan12
13:32 18.02.2017.

U dvije rečenice teksta je sve sažeto... Zašto ih mrze zaljevske monarhije:""Bila je najbolja moguća podrška svim naprednim i progresivnim muslimankama koje smisao svoje vjere i života nisu crpile iz burke i bespogovorne poslušnosti muškarcima, već iz svoje osobnosti, samosvijesti i odluke da same kreiraju svoju budućnost."" A ovo je razlog zašto ih mrze zapadne strukture ""Bashar je u potpunosti promijenio i strukturu i način vladanja te Siriju doveo do toga da je postala jedna od rijetkih zemalja bez ikakva vanjskog duga. ""... Zbog te dvije stvari je danas u Siriji pola milijuna mrtvih i milijuni raseljenih, sa milijardama štete...

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
14:27 18.02.2017.

Dok se rusi nisu aktivno uključili u sirijsko pitanje, pojedinci su potiho govorili kako se radi o zavjeri zapadnih sila koji žele promjeniti vlast u Siriji, kao što su to napravili u Egiptu, Tunisu, Libiji te svim drugim državama koje ne odgovaraju njihovim interesima. Kada su se rusi uključili, kada su objavili snimke gdje se izvozi sirijska nafta preko turskih prijelaza, svima je postalo jasno tko stoji i zašto iza rata u siriji. Opremljenost lijekovima, oružjem i novcem ukazuju na prisutnost nato članica, od njemačkog do hebrejskog jezika se nalaze potrepštine u posjedu terorista koje smo zvali pobunjenici, a naša država ih je priznala kao legitimne predstavnike vlasti. Po prvi puta (barem zasada) nije uspjelo dušmanima da promjene tijek događaja u svoju korist. Žao mi je naroda u Siriji, nanesena im je velika nepravda, smrt i uništenje na svakom koraku, svuda u okruženju slika je ista, Irak pati, Afganistan, Libija, Egipat, ali ljudi i dalje vjeruju u laži koje im serviraju isti oni koji su to sve i zakuhali

VL
JM
jezero-matica
15:01 18.02.2017.

Što je reći da poražena ljevo*neoliberalna-media koja je blatila i klevetala Assadovu obitelj sada piše hvalospjeve o istima?

VL
Avatar Tito_pere_pod_ustašama
Tito_pere_pod_ustašama
15:46 18.02.2017.

'assad must go' su rekli i obama, i cameron i killary i hollande i mursi, i onaj saudijski kralj ali gle cuda, assad je jos uvijek tu i bit ce, a ovi su otisli u povijest ;D zivio bashar al assad ;)

VL
DU
Deleted user
12:49 18.02.2017.

U tim prvim godinama nakon vladavine Basharova oca postojala je velika nada da će mladi liječnik, obrazovan na Zapadu, i njegova supruga koja je rođena u Londonu otvoriti put slobodi i promijeniti Siriju. Mlad i atraktivan par smatrao se zapadno orijentiranim"......I to je i bilo tako dok USA zlocinci nisu odlucili sprovesti plinovod of katara do mediterana preko Sirije. Asad je to odbio i sto kazu .."rest is history"

VL
JO
jocorluka
15:27 18.02.2017.

kako je ASS AD diktator,dobije 80% na izborima,a zemlja u ratu i tko god zeli dobro je dosao teroristima i zapadu;dakle da je narod protiv ASS AD a nebi mogao opstat,cijeli zapad pomaže teroriste oružjem i financijama,dakle ASS AD je uspio opstati u ratu velikih razmjera.

VL
Avatar Pinokio
Pinokio
14:17 18.02.2017.

Jedan od rijetkih dobrih clanaka u VL.

VL
Avatar Proleter
Proleter
18:08 18.02.2017.

Što se Sirije tiče, najkrvavije ruke ima Izrael.

VL
PL
@ploto@
15:46 18.02.2017.

Arapsko proljće je smišljeno u Izraelu,a SAD su samo glavni operativac.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.