Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Neka se objavi i registar partizana, domobrana i političkih zatvorenika

Anketom odlučuju o objavi registra
Duško Mirković/PIXSELL
10.04.2010.
u 18:35

Dragovoljci i veterani iz Požege prvi u Hrvatskoj večeras se anketom odlučuju za objavu ili neobjavu registra hrvatskih branitelja. Rezultati ankete objavit će se sutra.

Članovi požeškog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) večeras su se prije početka izvještajne skupštine anonimnim anketnim listićem odlučivali za objavu ili neobjavu registra hrvatskih branitelja.

Prvi u Hrvatskoj

- Koliko znam mi smo prvi u Hrvatskoj koji su se odlučili da na ovakav način kažemo jesmo li ili nismo za zakonitu objavu registra. Smatramo da je ovo jedini ispravni način odlučivanja o objavi registra jer nitko nema pravo tu odluku donijeti osim samih branitelja. Ovim putem trebali bi krenuti i ostali u Hrvatskoj. Osobno nisam protiv objave registra branitelja ali smatram da ako ćemo objavljivati registar branitelja da se se isto tako objavi i registar partizana, domobrana i političkih zatvorenika, odnosno svih onih koji ostvaruju prava s osnove stvaranja hrvatske države – istaknuo je Krešimir Pavelić, predsjednik požeškog ogranka UDVDR-a.

Ivica Pezerović iz kaptolačkog ogranka UDVDR-a također smatra da je odlučivanje kroz anonimnu anketu najbolji način da branitelji kažu što misle o objavi registra. 

Bez straha od objave registra

- Meni je bila čast i ponos što sam branio svoju domovinu i sudjelovao u njezinom stvaranju te ne vidim razlog zbog čega bi strahovao od njegove objave. Sudionik sam Domovinskog rata i u to vrijeme nisam pripadao ni jednoj političkoj stranci te ne želim da se sada u objavu registra miješa politika. Branitelji su jedini koji o tome trebaju odlučivati. Smatram da će većina na to pristati jer se nemaju čega stidjeti i bojati, barem oni koji su bili iskreni sudionici rata – istaknuo je Ivica Pezerović.

Rezultati ankete s izvještajne skupštine požeškog ogranka UDVDR-a bit će poznati sutra, odnosno 11. travnja. 

Komentara 73

OB
-obrisani-
13:39 11.04.2010.

Ono što najbolje gomili ide jesu podjele, ne bi oni razglabali kako nešto proizvesti, izmisliti, ali zato imamo podjela kakve želite: crveni - crni, crveni-plavi, sjeverni-južni, zapadni-istočni, urbani-ruralni, umirovljenici - zaposleni, zaposleni u proizvodnji - zaposleni na državnom koritu, itd itd itd . Zna gomila kako se najbrže uništava za što su neki poginuli , osim podjela tu su i nerealno visoke plaće na državnom koritu, preveliki broj zaposlenih u ne šroizvodnji, razbacivanje statusa invalida (i rata i rada) sve u cilju kako bi se ova država što prije uništila i to je jedino što im izvrsno ide

PU
pusrane
21:11 10.04.2010.

Neka se objavi i registar partizana, domobrana i političkih zatvorenika........ .......... uf nemojte to, onda bi Hrvatska imala 5 milijona umirovljenika...

OB
-obrisani-
09:07 11.04.2010.

--Trazimo objavu registra 71.604 nositelja povlaštenih partizanskih mirovina na račun Drugog svjetskog rata. Dakle, više nego onih povezanih s Domovinskim ratom. Drugi svjetski rat završio je prije gotovo 65 godina. Jednostavnim uvidom u Statistički godišnjak [2] može se vidjeti da u Hrvatskoj živi manje od 40.000 muškaraca koji su 1945. imali barem 18 godina. Dakle, povlaštenih mirovina je 31.500 više nego što je živućih muškaraca koji su ih mogli „zaraditi\\\". O tome se naravno ništa ne piše. Zašto se ne objavi Registar tih mirovina, na koje je od 1990. zasigurno potrošeno više novca nego na one iz Domovinskog rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije