Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puca koalicija

Neka odstupi i podmiri štetu ili ćemo mi pokrenuti opoziv u Vijeću

Načelnik Marijan Crnkoci se pod utjecajem alkohola autom zabio u autobus
23.05.2012.
u 10:48

U HSS-u kažu da će načelnik podmiriti štetu i neće se više kandidirati, no da neće odstupiti

HDZ, koalicijski partner HSS-a u Lekeniku, traži neopozivu ostavku načelnika općine Marijana Crnkocija (HSS), a od upravnog odjela Općine Lekenik da odmah pokrene postupak za nadoknadu štete Općini Lekenik od načelnika.

 Treba snositi odgovornost

 Zaključak je to sjednice općinske organizacije HDZ-a potaknute prometnom nesrećom koju je načelnik Crnkoci izazvao pijan i u službenom automobilu. Tada je u potpunosti uništen službeni automobil općine, a štetu osiguranje, zbog izazivanja nesreće u alkoholiziranom stanju, neće nadoknaditi. Stoga će općina ostati bez skupog službenog automobila.

 – Mi smo nekoliko puta razgovarali sa svojim koalicijskim partnerom HSS-om o tome da nagovore načelnika da ponudi ostavku, s obzirom na to da on to sam ne želi učiniti. Nažalost, HSS to nije želio učiniti i mi, pod cijenu raskida koalicije, sada javno tražimo Crnkocijevu ostavku i nadoknadu štete općinskom proračunu koja je procijenjena na oko 150.000 kuna. Nesporno je da je načelnik bio pijan i uništio službeni automobil i zato treba snositi odgovornost – rekao nam je čelnik lekeničkog HDZ-a Stjepan Kušan. On dodaje da je HSS predlagao da Crnkoci odradi do kraja mandat, no to HDZ ne podupire. Od ukupno 11 vijećnika u Vijeću HSS ih ima pet, a imali su većinu s trojicom HDZ-ovih. Sada HDZ kaže da, ne podnese li načelnik ostavku, nema više suradnje s HSS-om.

 HSS iznenađen

 – Ako nema ostavke i naknade štete, preko Vijeća pokrenuti ćemo njegov opoziv – kaže Kušan. Već su prije Crnkocijev odlazak zatražili SDP i HNS, koji ukupno imaju tri vijećnika, te bi s HDZ-om, u ovom slučaju, mogli pokrenuti opoziv.

 U HSS-u su iznenađeni ovom najavom HDZ-a.

 – Mi jesmo razgovarali, no nismo se nadali ovakvoj reakciji i to preko medija. Naš je stav da Crnkoci odradi mandat do kraja te on više neće biti kandidat za načelnika, a već se ispričao i nadoknadit će svu štetu. HDZ je bio pristao da Crnkoci ostane, ali ako novi kandidat za načelnika bude njihov. O tome još nismo raspravljali pa nas iznenađuje njihova reakcija – rekao nam je čelnik lekeničkog HSS-a Ivica Perović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije