Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspisali natječaj
Povratak na članak

Nedostatak specijalista: Liječnici nerado dolaze na istok Hrvatske

Godinama vinkovačka bolnica ne može ekipirati specijaliste na svim odjelima jer liječnici nerado dolaze, a i oni koji dođu odlaze čim im se pruži bolja prilika ili se ne vrate iako su ih Vinkovci poslali na specijalizaciju

Komentari 6

WO
woac
14:41 06.12.2012.

Ja sam iz VK i odgovorno tvrdim:"Pa nisu ludi da dolaze, ili ostaju!". Odavno smo slijepo crijevo Hrvatske, a ovi gore se jos vise trude da se ta razlika i poveca. Šteta što Zagreb zauzima tako malo kvadrata, bilo bi dobro da svi stanemo tamo a da nam ostatak HR-a budu vikendice. Ustvari šetnice i parkovi, jer zaboravio sam na Linicev porez.

VL
KE
Kely
17:24 06.12.2012.

Radio sam tamo 1982-1983., ali nije bilo ikakva izgleda za ikakvu specijalizaciju, tada su nam ssefovi bili Novalich i Kadelburg; znacci, trebalo je misliti vech tada, ako je to tako tessko stanje ... Poslije sam uspio dobiti mikrobiologiju, 7 godinaina nakon diplome, ali ne u Vinkovcima; sada radim u Njemacckoj.

VL
BA
baš
15:57 06.12.2012.

Kako ne bi nedostajalo kada prije svega specijaliste "odgajaju na kapaljku" kako ne bi imali konkurenciju i to ne samo liječnika već i ostalih profila. Osim toga tko bi za iste ili manje novaca radio u puno neuređenijim sustavima? To je politika koja se vodila u Hrvatskoj svih ovih godina. Pogledajte Vukovar, toliko priče i toliko truda, sjednica, i ne znam čega ali napredak vrlo sporo i traljavo. Odgovor je jednostavan, što bi paraziti radili kada bi stvarno novac usmjerili u područja gdje treba? Što bi paraiti radili kada bi stvarno postavili sustave da funkcioniraju kako treba? Postali bi suvišni, a oni to ne žele. Tako se voli Hrvatska. Normalno da će uvzikivati kako je vole kada gledaju da je isisaju do kraja. Zašto Slavonija nije pomognuta na pravi način da poljoprivreda i opstane, kao i stočarstvo? Zato da bi je mogli prisvojiti, prodati i isisati novac. Niti zbog čega drugoga.

VL
OB
-obrisani-
17:08 06.12.2012.

Isključivi krivac je Ministarstvo zdravlja, stranačka poznasnstva, te poznanstva preko plave koverte. Tko je kontrolirao dodjeljene specijalizacije, te kako su dodjeljivane i kome. Dalmatinci su kupovali stanove, ispite, specijalizacije, a zagrebčani su to tražili u drugim gradovima. Sramota od svihh vlada. Tako je sa Vinkovcima, koji su se dali prevariti. Neka nastoje u Ministarstvu ishodovati da se svi stipendisti vrate u Vinkovce i tamo gdje su im omogućili da putem njihovih sredstava dobiju stipendije. Istina, da je ministar nesposoban za bilo koji nastali problem ili objelodanjenu aferu rješiti.

VL
ČV
čarli vuk
17:59 06.12.2012.

tko da dođe na istok??...u mome gradu moraš imati političku vezu da bi kosio travu za 2000 kn..uhljebljeni političari vrte jednu te istu priču zadnji 20tak godina,,,i ovo mladi što se vratilo bježi iz slavonije po mogučnosti što dalje..

VL
RU
ruuddude
18:24 06.12.2012.

isključivi krivac za sve su ljudi koji su dostupili da im se orobi vlasitita i budućnost djece,a možda i unuka! uživajte u posljedicama svojim višegodišnjih odluka! 2 puta smradaner, 3 puta bandić? pa imate li zrno soli u glavi??

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.