Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRAN

Neda Soltan, ubijena iranska studentica, ličnost godine

iran_neda
AFP
27.12.2009.
u 10:07

Uoči današnjeg praznika Ašure došlo je do novih sukoba oporbe i policije u Teheranu. Napetosti traju od prošlotjedne smrti ajatolaha Montazerija.

Londonski The Times je  za ličnost godine izabrao Nedu Soltan, iransku studenticu ubijenu u lipnju tijekom oporbenih prosvjeda u Teheranu.

- Snimak Nedinih posljednjih trenutaka, dok krvari na pločniku, obišao je svijet i ona je preko noći postala simbol otpora diktaturi. Šest mjeseci nakon njene smrti, oporbeni pokret ne samo da je preživio uhićenja, mučenja, namještena suđenja i  represiju, već je ojačao i postao još uvjereniji u konačnu pobjedu - piše The Times.

Uoči današnjeg praznika Ašure došlo je do novih sukoba oporbe i policije u Teheranu. Oporba je, kako navodi BBC, ovaj vjerski praznik želje iskoristiti da bi ponovno pokazala svoje neslaganje s  predsjednikom Mahmudom Ahmedinedžadom.

Napetost između vlade i oporbe je narasla nakon prošlotjedne smrti disidentskog  ajatolaha Huseina Alija Montazerija.  

Ključne riječi

Komentara 43

OB
-obrisani-
20:29 27.12.2009.

Zbog ovakvih \"ljudi\" kao što je Angelique, sve više se počinjem slagati s onom Hitlerovom idejom da se takvi mentalno retardirani bolesnici jednostavno pogube i spale.

AN
Angelique
21:05 27.12.2009.

Zasto ahmadinedzad nije casovnik pomerio na zimsko vreme? Nije ga mogao dohvatiti

MM
Mladen Miletić
11:17 27.12.2009.

Neda Soltan, ubijena iranska studentica, ličnost godine, u Americi ili Izraelu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije