Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
summit NATO-a

Neću prenositi što sam razgovarao s Obamom jer to nije pristojno!

milanović, obama, nato
REUTERS/PIXSELL
21.05.2012.
u 09:35

– Siguran sam da su srpski glasači dobili one koji znaju što je interes Srbije – komentirao je hrvatski premijer Nikolićevu pobjedu.

– NATO se priprema za novo vrijeme i Hrvatska sudjeluje u tom procesu. Članstvom u euroatlantskoj organizaciji riješili smo problem nacionalne sigurnosti u klasičnom smislu, ali sad moramo raditi na gospodarskom oporavku države jer oni su bogatiji i sigurniji – poručio je premijer Zoran Milanović nakon prvog dana NATO-ova summita u Chicagu.

Na novinarsko pitanje da komentira susret s predsjednikom Obamom odgovorio je da ne može o tome govoriti jer "to nije pristojno".

– Proveo sam sat vremena s američkim i drugim predsjednicima članica NATO-a, razgovarali smo, ali bilo bi indiskretno od mene da o tome govorim. Što da vam govorim, o torbama, o čemu? Ne možemo trivijalizirati te susrete. Bilo je dvadesetak ljudi u jednom prostoru i razmijenili smo mišljenja, ali postoji elementarna državnička diskrecija i o tome se ne govori. U svakom kontaktu pa i na NATO-ovu summitu koristim prigodu da afirmiram Hrvatsku – kazao je Milanović.

Naglasio je da je kao bivši diplomat posebno vezan uz NATO jer je o tome pisao prve bilješke na diplomatskoj dužnosti u Bruxellesu kad mnogi još nisu ni vjerovali da imamo šanse za ulazak u tu organizaciju. Na pitanje podržava li Hrvatska ulazak novih zemalja iz našeg susjedstva poput BiH i Crne Gore u NATO, odgovorio je da "zastupa politiku otvorenih vrata" te kako ne želi nikome docirati i govoriti što treba raditi, ali ćemo biti spremni svima pomoći.

Milanović je komentirao Nikolićevu pobjedu u Srbiji naglasivši da je "to volja birača koju treba poštovati":

– Pobijedila je desnija politička opcija, nama malo udaljenija, ali i u Mađarskoj je tako pa ipak s njima imamo dobre odnose. Siguran sam da su srpski glasači dobili one koji znaju što je interes Srbije. Sad će predsjednik biti iz jedne političke opcije, a vlada iz druge, vidjet ćemo kako će to funkcionirati i to čini moj komentar ograničenim.

O izborima u HDZ-u Milanović je rekao da ih nisu detaljno pratili, ali im to nije nezanimljivo te politički nije svejedno tko će pobijediti.

– Trajalo je to mjesecima, nismo komentirali ništa, ali pobjednik će vidjeti jednu novu dimenziju politike – rekao je Milanović u Chicagu dok se još nije znalo tko je pobjednik drugog kruga izbora u HDZ-u.

Komentara 80

OB
-obrisani-
09:48 21.05.2012.

Kada netko od kukurikavaca spominje pristojnost, onda je to više nego degutantno. Osim toga on nije sa Obamom razgovarao kao Zoran Milanović, nego kao premijer Vlade Republike Hrvatske. Ali kako da to arogantni macho-mužjak shvati ?

OB
-obrisani-
09:52 21.05.2012.

...Siguran sam da su srpski glasači dobili one koji znaju što je interes Srbije .... pogodija si u sridu - radikali i čede siGURNO znaJU svoj interes...

IV
ivicas
09:44 21.05.2012.

husein obama je poznat po geografiji. vise puta nije znao u svojoj zemlji, u kojoj je saveznoj drzavi, kladio bi se da nije znao gdje je Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije