Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORNAR U VARAŽDINU:

'Neće valjda djecu izbaciti ako dođu sa starim udžbenikom'

Vedran Mornar
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/8
08.09.2014.
u 12:12

– Zašto bi djeca morala ispaštati? – upitao je ministar Vedran Mornar

– Lijep je danas dan, otvorili smo školu na Kajzerici, pa ovaj Studentski restoran Varaždin, nakon kojega idemo otvoriti i Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. A još se nekoliko škola otvara u Hrvatskoj danas. Nastava kreće i u Gunji – dobre je volje u sunčano prijepodne izjavio ministar Vedran Mornar u Varaždinu. No dočekala su ga i manje ugodna novinarska pitanja pa se još jednom očitovao o pomoćnicima u nastavi.

– U Hrvatskoj oko 18 tisuća djece ima poteškoće. Njih oko 4000 ide u centre gdje su zbrinuti, a između 7000 i 8000 ima potrebu za pomoćnicima. To su golemi novci i u proračunu u ovom trenutku nema novca za baš sve. No nadam se da ćemo uz pomoć europskih novaca povećati taj iznos, koji je ove godine, moram opet naglasiti, 50 posto veći nego lani. Prosvjed je opravdan, u smislu da je dobro da se naglašava potreba za pomoćnicima u nastavi – kazao je ministar, dodavši da se nada da će već ovaj tjedan biti zaposleni pomoćnici u nastavi u svim županijama, premda ne svi potrebni.

Osvrnuo se i na nove udžbenike.

– Nadam se, tj. ne vjerujem da će djecu izbaciti iz škole dođu li sa starim udžbenikom. Zašto bi djeca morala ispaštati? Ne mogu poručiti da se ne poštuju propisi, ali... – kazao je neodređeno Mornar i dodao da smatra da bi udžbenici trebali biti rasterećeni svih vrsta činjenica te tada ne bi bilo potrebe izdavati novi udžbenik kako bi u njemu mjesto pronašao aktualni gradonačelnik.

Školarcima je Mornar poručio neka vrijedno uče, ne zbog učenja, nego radi svoga dobra, ali i dobra cijele države, jer nas jedino obrazovanje može izvući iz krize.

>> Na razmjeni knjiga potražnja slaba, još ne znaju koji udžbenici vrijede

>> Počinje školska godina s novim udžbenicima starog sadržaja

Komentara 7

AA
alan.alanh
13:48 08.09.2014.

stampali su se novi udžbenici jer nakladnici nemaju od čega inače živit. Vrlo je jasno Jovanović je odštampao nepotrebne knjige da bi ih nahranio našim novcima. Sve je isto ko i lani.....

RA
rakikaki
13:55 08.09.2014.

Ovaj ministar je ljudsko bice, a onaj prije ... moderirat ce me, bolje da ne kazem.

BA
babilon
13:48 08.09.2014.

desp ardosi, lo povi, krim inalci opljačkali su roditelje naših školaracca za po dvije tisuće kuna po učeniku, mislitew li da jue to slučajno, da novac koji će se opljačkati neće završiti kod jovanovića, yusipovića i milnovića, dobro će se omastiti i zamponja i ostali sdp- enjare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije