Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje merčepu

'Neće biti dobro dok ima Hrvata koji misle da ima dobrih Srba'

'16.04.2012., Zagreb - Zupanijski sud, nastavak sudjenja Tomislavu Mercepu. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Žarko Bašić/Pixsell
16.10.2012.
u 16:24

Slavko Ivanić svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Tomislavu Merčepu, optuženom za ratni zločin počinjen 1991. na području Pakraca, Zagreba i Kutine.

– Vasilije i Milorad Miletić bili su moji susjedi i nevini su stradali. Odvedeni su 1. studenog 1991., a u početku se nisam zbog toga brinuo, jer sam mislio da su otišli s vojskom kako bi im bili vodiči. To sam pomislio jer mi je Jula Miletić, kada sam je vozio u Pakračku Poljanu da se raspita za supruga i sina, ispričala kako su joj ljudi koji su ih odveli kazali da o tome ne smije ništa tri dana pričati – kazao je Slavko Ivanić svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Tomislavu Merčepu, optuženom za ratni zločin počinjen 1991. na području Pakraca, Zagreba i Kutine.

Ivanić, jedini od pet pozvanih svjedoka koji se pojavio na sudu, ispričao je potom kako je Miletiće posljednji put vidio tog dana kada su odvedeni. Kako se nakon njihova odvođenja, kazao je Ivanić, o njima raspitivala cijela ulica, netko je Juli Miletić rekao da o svemu pita popa. Ona je prvo nazvala svećenika, no kada je shvatila da je Pop zapravo nadimak osobe koja je zapovjednik u Pakračkoj Poljani, J. Miletić zamolila je Ivanića da je tamo doveze.

– Dovezli smo se do neke kućice ispred koje je bio stražar koji mi je rekao da je to stožer. Na moje pitanje jesu li tu dovedeni otac i sin, stražar je odgovorio da nema tu nikakvog oca i sina. A onda je došao jedan mladić, valjda njegov zapovjednik. Prigovorio mi je što se brinem za Srbe te mi je rekao nešto u smislu kako nama nikada neće biti dobro sve dok ima Hrvata koji misle da ima dobrih Srba. Bio je ljutit na mene, a i drugi vojnici u blizini tako su izgledali pa sam se vratio u vozilo i mi smo otišli – kazao je svjedok.

Dodao je kako mu je Jula Miletić poslije rekla da je, kada se u novinama počelo pisati o ovom slučaju, prepoznala Sinišu Rimca kao zapovjednika koji mu se ljutito obratio.

– Nije prošlo ni mjesec dana od kada su Miletići odvedeni, kada su Juli javili da su nađeni i da su mrtvi u Zagrebu. Rekli su joj da će joj dopremiti tijela radi sprovoda, no na kraju je dobila urne – kazao je svjedok.

Komentara 10

OB
-obrisani-
16:38 16.10.2012.

Na svakoj strani ima dobrih i losih... i kod nas.... Nakon 21 godine izlazi istna na dan..

OB
-obrisani-
17:19 16.10.2012.

v.zmijo.... Razumjem ja tebe,ali nemozes reci da su svi isti... Nisu,kako na njihovoj strani tako i na nasoj... Pa meni su brata ubili,i sto cu ja sad .... mrzit sve njih,nek se javi junacina koji ga je ubio ,eto ,takvii se kriju a za ostale se kaze da su svi losi... Nije i nemoze tako biti... Uostalom ,da smo mi izvrsili agresiju na njih ,kao oni tko zna sta bi bilo... I oni bi isto tako govorili kao i mi danas da ni jedan srbin nemoze reci kako ima dobrih hrvata...Biblija je na obje strane kod nas i kod njih..U obadvije pise : Ne ubi.!

G1
grom 111
16:34 16.10.2012.

Prava istina u naslovu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije