Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Neandertalcima nedostaje još samo Prapovijesni park

Kneipp
Razglednica
16.04.2013.
u 12:01

Izgledno je da bi se već ove godine krenulo s izgradnjom nove zgrade za višenamjenske sadržaje u zaštićenoj jezgri

Od 16 spremnih projekata Grada Krapine važnih za razvitak na gospodarskom i kulturnom polju njih pet dobilo je zeleno svijetlo resornih ministarstava za daljnju realizaciju, odnosno dobivanje novca Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova. Kako nam je rekao Josip Horvat, gradonačelnik Krapine vrijednost tih projekata je 41 mil. eura.

 Nova zgrada u centru

 - Za projekt ‘Rekonstrukcije zgrade unutar kulturnog dobra za turističku promociju i ponudu’, a radi se o staroj zgradi Elektre postoji projektna dokumentacija te je izdana potvrda glavnog projekta. Vrijednost investicije je tri milijuna eura. U novoj zgradi smjestila bi se TZ Grada Krapine, vinoteka, suvenirnica, informativni centar, multimedijska dvorana, ponuda autohtonih proizvoda, a prostor za aktivnosti dobili bi mladi i druge udruge. Za ovaj projekt sve je spremno pa bi po informacijama iz Ministarstva taj projekt saživio već ove godine. Važan projekt je i Prapovijesni park krapinskih neandertalaca, koji je osmišljen kada i zgrada novog muzeja, no zbog investicije za muzej od parka se odustalo.

 Realizacijom Parka koje je osmislio arhitekt Željko Kovačić, otvara se mogućnost široke turističko - kulturološke ponude za potrebe i zahtjeve najšireg kruga brojnih posjetioca i turista, a brojka od 350 tisuća posjetitelja opravdava njegov nastavak. Zgrada bivšeg Kneippovog lječilišta rekonstrukcijom bi se vratila u nekadašnji klasicistički izgled. Unutrašnjost objekta će biti prilagođena novim potrebama cjelovitog Parka.

 Važna i odvodnja

 U prizemlju bi bio info pult sa suvenirnicom, i restoran koji bi se proširio na natkrivenu terasu prema nalazištu. Na katu, u potkrovlju bi bila uprava muzeja, izložbena dvorana, a na tavanu muzejske radionice. Park ispred Kneippovog lječilišta, prema željezničkoj pruzi uređenjem bi vratio i prethodi izgled francuskog parka vodoskokom. -Odobren je i projekt obnove i revitalizacije Starog grada Krapina, te obnova javnih površina unutar povijesne cjeline grada kao i projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u što su uključene i okolne općine - rekao je gradonačelnik Krapine Josip Horvat.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije