Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez hrane 71 dan

'Ne odustajem od štrajka glađu dok HOK ne sankcionira moju sestru'

ante vranković
Žarko Bašić/PIXSELL
06.06.2012.
u 12:00

Dijana Vranković nije imala komentara. Njezin je brat osuđen za obiteljsko nasilje jer ju je verbalno napadao preko tiskanih medija

Prava drama traje već 71 dan u Hatzovoj ulici u Zagrebu. Toliko Ante Vranković, povjesničar umjetnosti s Hvara, štrajka glađu ispred odvjetničkog ureda Lea Andreisa, predsjednika Hrvatske odvjetničke komore. I kaže, ustrajan je u svojoj nakani da istjera pravdu te ide do kraja, i po cijenu smrti. A štrajka jer je postao žrtva pravosuđa zbog neetičkih postupaka HOK-a koji, smatra Vranković, skriva disciplinski postupak protiv sestre Dijane Vranković. Sve je počelo 1996. kada su nakon smrti roditelja u nasljeđe dobili kuću na Hvaru.

– Zbog prevelikog angažmana, koji sam ulagao u iznajmljivanje zajedničkih apartmana, nisam završio studij na vrijeme. A bilo mi je obećano mjesto asistenta na fakultetu. Sestra se služila i cijelim majčinim mirovinama, iako na to nije imala pravo. Nakon očeve smrti prijavila je prebivalište u očevu stanu u Zelini kako bi izbjegla plaćanje prireza na svoju odvjetničku kancelariju u Zagrebu. To je utaja – tvrdi Vranković. Još 2010. godine u siječnju je podnio disciplinsku prijavu jer ga je, kaže, svojim postupcima lišila sredstava za život.

– Kršila je kodeks odvjetničke etike. HOK moje optužbe negira, zato štrajkam – kaže Vranković. Vranković je u međuvremenu kod sutkinje Maje Matković uvjetno kažnjen sa 45 dana zatvora. Kriv je za nasilje u obitelji, točnije prema svojoj sestri, koje je, prema presudi, “počinio verbalnim napadima preko tiska...”!?

Leo Andreis kaže nam da duboko žali zbog Vrankovića, no dodaje da je disciplinska komisija HOK-a neovisno tijelo, koje je Vrankovićevu žalbu odbacilo. Također kaže da je ovo stvar sudova, a ne HOK-a. Dijana Vranković nije imala komentar na situaciju. Vranković, kojeg podržava i Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, pretpostavlja da u HOK-u postoji još jedan postupak protiv sestre, koji je HOK sam pokrenuo i koji skriva.

Komentara 10

IB
istina_boli
12:09 06.06.2012.

Uslo prokletstvo u ljude, a pravnici i onako nikad nisu bili ljudi nego paraziti.

IM
Impress
12:21 06.06.2012.

Eto zasto je odvjetnicka profesija među najomrazenijima, ovo je samo jedan od milijardu razloga.

MI
mightymraz
12:05 06.06.2012.

eto....kada se brat i sestra ne mogu sloziti onda neka sve ode u krasan k....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije