Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUP upozorava

Ne nasjedajte: Nitko u Beninu vam nije umro i nećete dobiti kredit

kompjuter, tipkovnica
Reuters/PIXSELL
29.11.2012.
u 15:44

Policija upozorava ljude da ne nasjedaju na e-mailove iz afričke države Benin, grada Cotonoua, u kojima nepoznate osobe tvrde da će vam prebaciti novac od nasljedstva ili dati kredite nezaposlenim osobama.

Bjelovarsko-bilogorska policija upozorava ljude da ne nasjedaju na e-mailove iz afričke države Benin, grada Cotonoua, u kojima nepoznate osobe tvrde da će vam prebaciti novac od nasljedstva ili dati kredite nezaposlenim osobama.

Sve više ljudi dobiva poruke u kojima "odvjetnici" preminulih osoba iz Benina, koje navodno imaju rodbinu u Hrvatskoj, nude svoju uslugu osiguravanja prebacivanja novca nasljednicima za što traže uplatu više vrsta naknada.

Nude kredite nezaposlenima

"Isto tako,  pošiljatelji e-mailova iz Benina, grada Cotonoua u Africi nude kredite nezaposlenim osobama. Oštećenim osobama postavljaju uvjete koje moraju ispuniti da bi im novac iz Benina mogao biti isplaćen: platiti naknadu za osiguranje korisnika kredita, PDV,  naknadu za pretvorbu valute i dr., ali kredit, bez obzira na ispunjenje uvjeta, odnosno slanje novca u Benin, nikada ne realiziraju", pišu iz policije.

Nakon što osobu dovede u zabludu da je naslijedila novac, pošiljatelj e-maila traži da mu se novac za realizaciju prijenosa nasljedstva pošalje isključivo putem Western Uniona te da pošiljatelj mora dostaviti kontrolni broj uplate koji je evidentiran na potvrdi o slanju novca.

Ne komunicirajte s pošiljateljem

"U trenutku kada pošiljatelj ima podatak o kontrolnom broju, uz njegovo predočenje uplaćeni novac može podići u bilo kojem uredu Western Uniona u svijetu. Isto tako je i s plaćanjem naknada za realizaciju kredita za nezaposlene", pišu iz policije te upozoravaju na takve prevare.

Savjetuju onima koji sumnjaju da su dobili slične poruke da ne komuniciraju s pošiljateljem, ne odgovaraju na e-mail te ne prihvaćaju pošiljateljeve uvjete koje moraju ispuniti da bi im se omogućilo dobivanje većeg iznosa novca.

>>Uzimala novac klijentima i 'obogatila' se za 589.000 kuna!

Komentara 4

TE
Televizor
20:36 29.11.2012.

Znači moj ultrabogati rođak Yayi Tutu koji je umro prije 2 mjeseca i ostavio mi svoje bogatstvo zapravo nije moj rođak i neću dobit ni lipe? Zbunjen sam.

DU
Deleted user
16:07 29.11.2012.

U prijasnjim postovima/2011/ sam pisao o kriminalcima iz Afrike i svim dubioznim poslovima gdje na kraju morate platit i ostaje vam samo prazan papir i nepokriven cek. Nitko ne poklanja i ne nasjedajte na te gluposti i lazi. Svi ti dubiozni krediti..nema sanse da nesto dobijete.Folovi kako ste nesto dobili na nekoj lutriji koju nikad u zivotu niste igrali i da se morate javiti tel.na neki broj ? To su hostapleri koji varaju naivan narod i na brzinu uzimaju vase novce. OPREZ!!!!

Avatar žič
žič
17:18 29.11.2012.

pa zar je moguće da ima takovih daa povjeruju u takvu priču,makar kad čovjek promisli dodje do zaključka da ima,hrvati vole doči do ,,love,,bez rada,makar ih neko uvijeri da imaju strica u africi i to možda crnca..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije