Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRČKA KRIZA
Povratak na članak

'Ne igraj se Tsiprasu, drahma bi ubila Grke'

Tsipras i Varoufakis najavili odlazak ako Grci kažu 'da' na referendumu

Komentari 19

DA
Djeca_Arbata
18:53 03.07.2015.

Moderni komunizam...uskoro u grčkoj slijedi par-nepar dani za vožnju automobilom...pravi sljedbenici samoupravnog socijalizma...kao da je tsipras pohađao školu u kumrovcu i sjedi u klupama sa stazićem i ostalim lumenima...

VL
DA
Djeca_Arbata
17:32 03.07.2015.

Neka odu iz europe. Ovo što rade zadnjih mjeseci nema veze sa ničim, a najmanje sa zdravim mozgom. Nije sada 1917 godina da boljševici provode svoj teror. Jednako vrijedi i za hrvatske komuniste. Dajete otkaze, hapsite ljude, uništavate zemlju...ali vrijeme istječe...još malo pa gotovo sa komunizmom...

VL
FL
flok
15:26 04.07.2015.

a ti si kao uk alfons, za razliku od neukih, ti kao uk. Margaret Thatcher je lijepo detektirala sve takve uke poput tebe kad je rekla da socijalizam traje dok ima tuđeg novca. Za razuliku od tebe ukoga, neuki kuže da grci ne mogu imati tisuću eura mirovine ako ih drugi ne financira.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:57 09.07.2015.

Jesmo li zakasnili nekoliko dana objaviti clanak koji je trebao "pretrasiti" Grke prije referenduma u starom dobrom stilu VL-a: Flash news za naseg Tomicu...Grcki referendum je vec prosao prije 4 dana i Grci su glasovali Ne.

VL
NE
Nepobjedivi
17:01 03.07.2015.

Varoufakis je danas otkrio što se događalo prilikom ulaska Grčke u eurozonu - pod stranim nadzorom je morala uništiti strojeve za tiskanje drahme. Bizarno, pogotovo što Grčka može tiskati drahme bilo gdje u svijetu ako se odluči za tu opciju. Uvijek bi se našao netko tko bi odradio taj posao.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:58 09.07.2015.

Kako ce Grci otici iz Europe kada su oni izmislili ime Europa i bili tu puno prije stoljeca sedmog kada su se u ova podrucja doselili Slaveni.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
19:28 03.07.2015.

Dakle, BIVŠI premijeri Grčke, koji su doveli zemlju u ovu situaciju drže lekcije vladi koja ne želi saviti leđa pod robovlasničkim uvjetima "trojke" - suludo. Sve laži protiv uvođenja NACIONALNE valute, padaju jednim jednostavnim pogledom u prošlost. Grčka je prijee uvođenja eura imala trgovinski suficit sa zemljama članicama EU, napose eurozone. Nakon uvođenja eura, ta se situacija rapidno mijenja uništena je industrija (čak uz pojedine poticaje iz EU) te je zemlja pretvorena u državu uslužnih djelatnosti. Tako da priče o euru, i potopu nakon njega su priče za glupake, isključivo nacionalna valuta je garant nacionalne suverenosti, te ujedno poluga korekcije gospodarskih kretanja. Naravno, uz uvjet da je guverner patriot koji ne veže nacionalnu valutu uz neke "vannacionalne uvjete" - ukratko. Dakako, o krizi u Grčkoj bi se mogao napisati znatno duži post, posebno o vanjskim uzrocima krize potpomognutima unutarnjim "mentalitetom" vladajućih. No, neukima i ovaj post nije shvatljiv....stoga čemu biti sizif

VL
NE
Nepobjedivi
17:12 03.07.2015.

Umjesto da se pokriju po ušima i šute, sretni što nisu završili u zatvoru, trojica bivših grčkih premijera su danas stali na zadnje noge gromkim i patetičnim pozivima Grcima da glasaju ZA prijedlog MMF, EK, ECB i njemačke vlade i širenjem straha da je glas za NE katastrofa za Grčku.

VL
LI
Linux123
18:02 05.07.2015.

Grci su živjeli mnogo iznad svojih mogućnosti. Imaju ogromne mirovine, čak veće nego u Njemačkoj, a skoro ništa ne proizvode niti izvoze. Imaju puno zaposlenih u državnoj i javnoj upravi koji imaju također solidne plaće. Vole dobro živjeti bez pokrićaa i niti malo ih ne žalim. Neodoljivo me podsjećaju na nas.

VL
PE
peki62
13:42 05.07.2015.

Grci imaju ludju vladu nego mi.nas premijer je glumio u slucaju lex perkovic kao i Grci sada.Zokila veliki podvio je rep.Grci ce takodjer.Idioti u politici.

VL
FL
flok
15:29 04.07.2015.

bilo kako bilo, takvi uki poput tebe bi njemačke mirovine na grčki gbp, a to ne ide

VL
NE
Nepobjedivi
17:05 03.07.2015.

Međunarodni monetarni fond je jučer učinio nešto što nitko nije očekivao: indirektno je podržao grčku vladu je javno priznao da grčki dug treba srezati za oko 50 milijardi eura, da Grčkoj treba novi kredit od 60 milijardi eura u sljedeće tri godine te da Grčkoj treba omogućiti 20 godina počeka (grace period) do vraćanja dugova, što bi se trebalo odvijati u sljedećih 40 godina.

VL
NE
Nepobjedivi
17:07 03.07.2015.

Jučer je u javnost iscurio dokument američke NSA-e, iz kojeg je vidljivo da su i Merkelica i Schäuble još 2012. znali da je grčki dug neodrživ i da ga neće moći nikada u cijelosti vratiti.

VL
NE
Nepobjedivi
17:27 03.07.2015.

U Italiji je jučer nekoliko stotina akademika potpisalo otvoreno pismo podrške grčkoj vladi, a na Internetu su ovih dana desetine američkih sveučilišnih profesora ekonomije objavili argumentirane analize s podrškom grčkoj vladi (i nijedne nema protiv grčke vlade).

VL
NE
Nepobjedivi
17:18 03.07.2015.

Bankrot Grčke i prelazak na drahmu stvarno bi imao strašne posljedice u prvoj godini (iako ne baš 50%, kako sijači straha i panike prijete), ali svi znaju da bi u drugoj godini došlo do stabilizacije, u trećoj godini bi počeo veliki rast koji bi u četvrtoj i petoj godini preporodio Grčku. Ali to se, naravno, ne smije dozvoliti, ne samo zbog Grčke, nego i drugih država koje bi mogle krenuti tim putem, a to bi značilo potpuni krah projekta euro. Financijski neofašizam jednostavno mora pobijediti, prema mišljenju vodećih političara i financijaša u EU.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.