Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navala na Zavod

Navala na Zavod: Tisuće ljudi žele u popis stanovnika za 3000 kn

'16.02.2011.,Zagreb - Bivsa radnica Kamenskog, Antonia Colic prijavila se za popis stanovnistva. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
16.02.2011.
u 18:39

I visokoobrazovani ulaze u borbu za jedno od 15.000 mjesta popisivača, 2000 kontrolora, 180 instruktora

Tri službenice zadužene za odnose s javnošću u Državnom zavodu za statistiku već danima cijelo radno vrijeme odgovaraju na pitanja Zagrepčana kad će biti objavljen poziv kandidatima za popisivače! Navala na posao koji može donijeti oko tri tisuće kuna nezapamćena je, brojni nezaposleni, pa i oni visokoobrazovani, ulaze u borbu za jedno od mjesta popisivača ili kontrolora.

Naknada nije loša
Ukupno treba 15.000 popisivača, 2000 kontrolora, 180 instruktora i 45 koordinatora. Odabir će obaviti županijska popisna povjerenstva, kojima su na čelu župani, prednost će imati nezaposleni. Kandidati moraju imati srednju školu i čitak rukopis, završiti obuku i položiti test. Popis će trajati gotovo cijeli travanj, od 1. do 28., radit će se od jutra do večeri. U većini županija prijave za taj posao bit će oko 20. veljače, od 17. veljače u Šibensko-kninskoj županiji, a samo u Zadarskoj prijave su počele u utorak, a završavaju danas.

– Taj posao će mi dobro doći, a nije loša ni naknada – rekao nam je jučer nezaposleni Zadranin Josip Vuleta (29) kojeg smo zatekli u redu za prijave. Točan broj prijavljenih koji će 22. veljače imati testiranje u Pomorskoj školi u Zadru znat će se u petak ujutro, no već je sada izvjesno da je broj prijavljenih već prvog dana gotovo premašio 900 popisivača i više od stotinu kontrolora u Zadarskoj županiji odnosno 335 popisivača i 50 kontrolora u gradu Zadru.

– Čula sam da je naknada oko 3000 kuna. Studentica sam i novac mi je potreban – rekla nam je mlada Zadranka.

Kako je na izvoru
Kristijan Ivanović 31-godišnji je apsolvent teologije iz Zagreba, nezaposlen, a nakon iskustva bar-menadžera u kasinu, privlači ga, kaže, nešto novo da bi okusio "kako je biti na izvoru podataka". Diplomirana ekonomistica Žana Okrešan (27) na Zavodu je godinu i pol, a toliko je prikupila staža prethodno radeći na ekonomskim poslovima, ali srednje stručne spreme. – Glavni motiv mi je zarada – kaže.

Komentara 36

MT
Magicni Tadeus
18:44 16.02.2011.

Koliko x je kod nas bio popis stanovnistva u zadnjih 10 godina, to nije bilo ni u jednoj zemlji na svijetu. I ja sam cak radio mislim da je 2001 godine. Ovo je sad 3 x...bacanje para

OB
-obrisani-
18:53 16.02.2011.

evo....samo ovakve neproduktivne poslove smo u stanju izmišljati.... . .i onda će se Vlada .....kur*iti kako je zaposila ....17.200...ljudi

VU
vulega
23:48 23.02.2011.

Kada bi Hrvatska imala registre, pa tako i registar stanovnika - ne bi bilo potrebe za popisom jer bi svaki građanin mogao doći u ured državne uprave i \"popisati se\", ili se pak ne bi moramo niti popisivati jer bi postojala informacija o građaninu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije