Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"odlaganje"

NATO se ispričava za spaljivanje Kurana u Afganistanu

spaljivač Kurana
NYDN
21.02.2012.
u 09:24

Sav pronađeni materijal primjereno će zbrinuti vjerski autoriteti, kaže se u izvještaju generala NATO-a

Američki zapovjednik NATO-a u Afganistanu ispričao se zbog izvještaja kako strane snage "nepropisno odlažu" primjerke Kurana. General John R. Allen, javlja BBC, naredio je istragu postupanja pripadnika NATO-a.

– Kada smo doznali za ovakve postupke, odmah smo intervenirali i spriječili svako slično postupanje – kazao je general Allen.

Izvješća o navodnim spaljivanjima Kurana izazvala su veliki prosvjed ispred zračne baze Bagram.

General Allen najavio je da će se istragom utvrditi jesu li vojnici zračne baze Bagram "nepropisno odložili veliki broj islamskih religijskih materijala koji uključuju i primjerke Kurana".

Sav pronađeni materijal primjereno će zbrinuti vjerski autoriteti, kaže se u izvještaju generala Allena.

– Temeljito istražujemo incident i poduzimamo korake kako bismo bili sigurni da se takvi postupci više nikada ne ponove. Uvjeravam vas... Obećavam vam da ovakvo postupanja ni na koji način nije bilo namjerno – naglasio je Allen.

General je ponudio svoje "iskrene isprike za bilo kakve uvrede koje je ovaj slučaj izazvao", a ispriku je uputio afganistanskom predsjedniku, vladi i "plemenitom narodu Afganistana".

U travnju prošle godine jedna je osoba ubijena, a njih 18 je ozlijeđeno u prosvjedima koji su se dogodili nakon spaljivanja Kurana u SAD-u.

Ključne riječi

Komentara 8

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
15:45 21.02.2012.

bravo admine, skuzaj, oprosti, nista personalno..vidin da si pravi/a...fala..!!

OB
-obrisani-
21:12 21.02.2012.

Ovakve stvari su za ocekivati. U mozgu prosjecnog Amerikanca jedina svetinja su novci i materijalne stvari. Za njih svete knjige i ne postoje posto se ne mogu unovciti. Najbolje rijesenje da se ovakvi incidenti izbjegnu je da americka vojska zauvijekk napusti Afganistan i prepusti afganistanskom narodu da gradi vlastitu drzavu. Izvinjavanje americkih visokih politickih i vojnih duznosnika ne pomazu u ovakvim slucajevima. Narod ih je cuo vec na desetine puta. Njihov bijes nije samo protiv paljenja svete knjige vec protiv prisustva stranih snaga koje su nepozeljne od prvog dana.

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
15:25 21.02.2012.

bravo admine. mene si izbrsija a ove doli lazi si pustija. more se tuc po Amerima koliko oces i pisat svake lazi i izmisljotine , ali cin spomenes muslimane odma se brsi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije