Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neimenovan dužnosnik
Povratak na članak

'NATO bombardiranje Srbije bilo u skladu s pravom'

Dopisniku Bete neimenovani dužnosnik je stavio do znanja kako "jest stvar povijesnog sjećanja da nije bilo posebne rezolucije Vijeća sigurnosti UN o zračnim udarima NATO radi zaštite civila od etničkog čišćenja na Kosovu

Komentari 27

UN
unbekant
21:27 14.04.2014.

Zasto NATO i amerika,ni su bombardovali S.Koreju,Siriju,…………..u skladu s pravom,hehehheheheheh

VL
Avatar -zztop-
-zztop-
16:21 14.04.2014.

kako može da odluka Nato bude legitimna ako nije odobrena od strane Vijeća sigurnosti ? Koga oni lažu ? Clintonu je popularnost drastično bila pala zbog ljubavne afere, morao je da skrene pažnju sa tog i bombardovanje Srbije mu bio sam izgovor, sve već viđeno , a i potvrđeno.

VL
MU
mudrilopov
20:13 16.04.2014.

Bio je u skladu s pravom, s pravom jacega. Taj oblik prava (tko jaci taj tlaci) postoji vec tisucljecima.

VL
Avatar vasilije
vasilije
14:57 15.04.2014.

chemica kada će Amerika da odgova za genocide ckoja je pravila ???

VL
Avatar vasilije
vasilije
14:56 15.04.2014.

chemica zar nije genocid kada strada pola milona dece ??? na pitanje da je pola miliona Iračke dece umrlo je kao posledica sankcija u Iraku. I da li je to vredelo . Medlin Olbrajt je odgovorila: „Da, vredelo je“. zjavilalo je“. zjavila je da je ubistvo 500.000 dece za ciljeve spoljne politike SAD-a opravdano.

VL
Avatar Lt Rinas
Lt Rinas
20:21 14.04.2014.

Cijene, cijene...kao i konvenciju o pravima djeteta...koju nisu potpisali Somalija i...pogodite tko jos. Pa nasi drugari, tko drugi, demokrate i nadasve humanisti, cuvari americkih vrijednosti, ako treba, po cijenu rata u Europi.

VL
Avatar naroz
naroz
18:49 14.04.2014.

chemica 14.04.2014 u 17:21h Svaka država ima pravo suditi za genocid pa ma gdje se on desio. To je valjda jedino kazneno djelo koje ne podliježe progonu isključivo u državi gdje je počinjeno. Ako svi imaju pravo suditi, onda valjdanda valjda imaju i moralno pravo spriječiti. O stanju na Kosovu i zločinima Slobine armije pak postoji nekoliko Rezolucija UN-a pa je krajnje nejasna sličnost sa stanjem u Ukrajini, uočljiva valjda samo Putinu i njegovima. Nije baš da se Šesta flota iz čista mira ukazala u Jadranu, kao Putinova armija na Krimu, u suprotnosti sa sporazumom kojim je sama Rusija garantirala Ukrajini nepovredivost granica! Prekršiš sporazum kojeg si sam potpisao pa onda tražiš kod Amera sličan primjer. Pa u trenucima krajnjeg očaja "pronađeš" nekakvo tamo Kosovo gdje je prije vojne akcije NATO-a Sloba prognao 43% stanovništva! Zbilja, tu samo Putin i onaj njegov Lavrov "vide" sličnost. Kao šećer na kraju, za zločine na Kosovu je na Međunarodnom sudu odgovornom proglašena Srbija te je time potvrđen legitimitet vojne akcije NATO-a. Putin pak "brani" ugroženi ruski narod u Ukrajini, a da ni jednom jedinom Rusu nije vlas s glave spala. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hmmm dobro onda kako ti to kazes ali ako je to tako onda srbija ima pravo da tuzi hr koja je protjerala vise of 200,000 srba is hr i bog zna sta vise je uradeno/ ................Druga stvar u isto vreme 94 godfine 900,000 je bilo ubijeno u Ruvandi sa 90 dena a niko nista i to tije "pravi genocid"/...............To sto kazes da je slobo protjerao 43% je laz i znaz to ... svi su bjezali prije bombarodovanja pa cak i ja i ti bi bjezali kada bi znali da ce biti bombarodvanje................Koju suj je rekao licno da je Srbija kriva za zlocine pojedinci da a ne drzava/.....Volim kada ljudi gledaju situaciju kroz roza naocale i ne objektivno/............ Ista stvar kosova i srbije kao i ukrajina i krajmija- samo zapad ima totalno 180stepeni misljenje--- Kosovo moze biti nezavisno a krimija ne/// obadva poteza su bez legalnosti ali politika vlada a smrad hoda////sta bi za priznatim granicama drzava po carteru UN/////////// Dupli standard Amerike i zapada///// Sada su otvorili vrata i sada ce svako da trazi svoju nezavisnost/////// Kako srbi nisu dobili svoju nezavisnost krajine u Hr///////Sta cete reci kada dalmacija bude trazila nezavisnost posto nikada nije bila u hr prije drugog rata/////// Sjesno kako amerikanci pricaju ovo ono citavom svijetu a njigova konstitucija fino kaze da drzave nemaju pravo da se odcjepe/// Oteli su Havaje, kaliforniju,arizonu, texas itd od meksika

VL
Avatar oneworld
oneworld
13:42 17.04.2014.

NATO je učinio pravu stvar.

VL
Avatar una12
una12
11:05 18.04.2014.

Tocno, opravdano, steta samo sto je kratko trajalo.

VL
Avatar tamni+
tamni+
19:46 14.04.2014.

i rusko angažovanje u ukrajini je u skladu sa pravom....al rusa

VL
IN
intersingi
08:00 16.04.2014.

Nije bitno o cemu je vijest....nek' se pljuje po Srbiji.....

VL
BA
balic
13:03 15.04.2014.

uh kad sad susjedi pocmu kako su oni u pravu a svi drugi nisu.

VL
SE
selbivoje
14:33 18.04.2014.

u znak humanosti, ili sprecavanja totalnog genocida

VL
Avatar whitesox
whitesox
14:58 18.04.2014.

neću žalit ako naprave reprizu!!

VL
UN
unbekant
15:52 14.04.2014.

Bitce i bombardovanje Ukrajine, od strane rusa,u skladom s pravom,uskoro…….

VL
Avatar kamenjar
kamenjar
09:45 18.04.2014.

Hrvatska je učinila pravu stavr dopustivši Nato-u da koristi naš zračni prostor za bombardiranje Srbije osiromašenim uranom.

VL
RA
Rangostar
17:55 14.04.2014.

Jesul to mozda nekog bombardovali bespravno ?? Primjetio bi to vec neko a tu je i internacionalni zakon i medjunarodni sud a to su ustanove koje Ameri itekako postuju i cjene.

VL
CH
chemica
17:21 14.04.2014.

Svaka država ima pravo suditi za genocid pa ma gdje se on desio. To je valjda jedino kazneno djelo koje ne podliježe progonu isključivo u državi gdje je počinjeno. Ako svi imaju pravo suditi, onda valjda imaju i moralno pravo spriječiti. O stanju na Kosovu i zločinima Slobine armije pak postoji nekoliko Rezolucija UN-a pa je krajnje nejasna sličnost sa stanjem u Ukrajini, uočljiva valjda samo Putinu i njegovima. Nije baš da se Šesta flota iz čista mira ukazala u Jadranu, kao Putinova armija na Krimu, u suprotnosti sa sporazumom kojim je sama Rusija garantirala Ukrajini nepovredivost granica! Prekršiš sporazum kojeg si sam potpisao pa onda tražiš kod Amera sličan primjer. Pa u trenucima krajnjeg očaja "pronađeš" nekakvo tamo Kosovo gdje je prije vojne akcije NATO-a Sloba prognao 43% stanovništva! Zbilja, tu samo Putin i onaj njegov Lavrov "vide" sličnost. Kao šećer na kraju, za zločine na Kosovu je na Međunarodnom sudu odgovornom proglašena Srbija te je time potvrđen legitimitet vojne akcije NATO-a. Putin pak "brani" ugroženi ruski narod u Ukrajini, a da ni jednom jedinom Rusu nije vlas s glave spala.

VL
Avatar Illyrian
Illyrian
19:58 14.04.2014.

Svaka ti se pozlatila NATO, neka ste lokalnu siledjijsku državu doveli pameti. Država koja nije ispoštovala niti jednu rezoluciju Viječa Sigurnosti, Država koja u to doba nije ni bila članica UN itd. itd. itd. sada se poziva na (ne)postojanje rezolucija. A da li je postojala rezolucija koja bi vama dalo za pravo da sprovodite apardheid i udruženi zločinački poduhvat (tj. genocid) na Kosovu, u BiH ili u Hr? Da pojasnim, to nije propaganda, za dogadjaje na Kosovo 1998-1999 je osudjen kompletan državni, policijski i vojni vrh SRJ tj. Srbije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.