Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srednji Jadran

Nasukale se jahte kod Hvara, Murtera i rta Oštro

jahta (1)
Lučka kapetanija Trogir
10.07.2011.
u 14:19

Ministarstvo mora i prometa izvijestilo je o više nasukavanja brodova. Na sreću nema ozlijeđenih ni onečišćenja mora.

Ministarstvo mora i prometa izvijestilo je o više nasukavanja brodova.

Talijanska jahta "Mexcal", duga gotovo 15 metara, s tri Talijana, nasukala se sinoć oko 19 sati između Paklenskih otočića kod Hvara, a dojavu je lučka ispostava Hvar primila od tamošnjih ribara. Na sreću, nitko nije ozlijeđen,a ni more nije onečišćeno. Zapovjednik i posada odbili su napustiti jahtu i prekrcati se na brodicu Lučke kapetanije Split. Čekali su ekipu tvrtke EmergenSea iz Milne da ih odsuče. U 22 sati jahta je odsukana i odvedena u luku Palmižana. Nema vidljivih oštećenja, a kapetan ispostave Hvar obavit će očevid.

U subotu, oko 20.20 sati nasukala se trinaestmetarska jedrilica "Stellamaris" na otočić Maslinjak kod Murtera. Na njoj je bilo šest osoba, a u vlasništvu je čarter tvrtke Reful. iz Sukošana. Na poziciju nezgode isplovio je brod "Šibenik" Lučke kapetanije Šibenik s Murtera. No, oko 21 sat posada je uspjela jedrilicu odsukati.

Oko 20.30 sati pokvario se motor na jedrilici dugoj 7 m s dvije osobe, pola nautičke milje od otočića Smokvica kod Rogoznice. U najbližu luku oteglila ih je brodica tvrtke Sea Help.

Noćas oko 1 sat, milju od rta Oštro na granici sa Crnom Gorom, nasukala se motorna jahta "Santa Victoria", zastave Sejšelski otoci, duga 21 metar. Na njoj je bilo 15 osoba (ruski, ukrajinski i crnogorski državljani). Nitko nije ozlijeđen, a u jahtu je prodrlo more. Zapovjednik je čakao jutro i visoku vodu i oko 7.40 sati uspio je odsukati.

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

HL
hleuge
18:16 10.07.2011.

...mexcal-mescal...nije čudno da su promašili more hehe...

GA
Gasti
20:38 10.07.2011.

pomorsko iskustvo stjece se godinama, i ne moze se kupiti.

Avatar kos
kos
20:39 10.07.2011.

Ma baš me zanima gdje i kako su polagali ispiti ili preko veze ili preko telefona,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije