Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pritužba iz broda

Nastavnica iz Sl. Broda: Prisiljeni smo slušati svećenike

križ, učionica
Filip Brala/PIXSELL
26.09.2011.
u 12:40

Osjećam se povrijeđenom ovom odredbom jer niti smo svi u kolektivu vjernici, niti smo svi kršćani, kaže nastavnica.

Jedna djelatnica Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu požalila se da su nastavnici prisiljeni slušati predavanje svećenika, a koje će se održati u sklopu sjednice Nastavničkog vijeća što je obveza svakog nastavnika.

Nastavnica, koja je htjela ostati anonimna, za pomoć se obratila udruzi za zaštitu ljudskih prava David otvorenim pismom, prenosi tportal.

– Osjećam se povrijeđenom ovom odredbom jer niti smo svi u kolektivu vjernici, niti smo svi kršćani. Zaposlila sam se na temelju stručnosti, a ne vjeroispovijesti. Ako jedno nastavničko vijeće vodi svećenik, to je uvreda za sve nastavnike, napisala je u pismu nastavnica.

Iz udruge David zasad nema reakcija, no jedan djelatnik škole, a koji je upućen u cijeli slučaj, za Tportal je objasnio da je ovdje riječ o svojevrsnom triku kojim su "organizatori predavanja pokušali privući što veći broj posjetitelja".

Dodao je da bi se svako izostajanje sa sjednice Nastavničkog vijeća moglo shvatiti kao povreda radne obveze.

 Cijeli tekst i pismo nastavnice možete pročitati ovdje

Komentara 58

OB
-obrisani-
13:08 26.09.2011.

nova vrsta terorizma anonimno pluvanje tipicno za komunjare i udbase

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
13:18 26.09.2011.

- Religioznost je pravo ali ne i obaveza, isto tako i ateizam, Nitko nikome nesmije nametati niti religiju niti pak ateizam ! Ako pak je ovo istina, -u što sumnjam, onda osobe koje su ovo skrivile treba strogo kazniti

Avatar wratnik
wratnik
12:56 26.09.2011.

Nova vrsta terorizma,!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije