Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestao s broda

Nastavljena potraga za pomorcem nestalim kod Palagruže

\'04.12.2010.,Sibenik - Pomorska policija u ophodnji sibenskim kanalom. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL\'
Hrvoje Jelavić/Pixsell
08.07.2012.
u 13:10

U potragu za pomorcem danas je isplovio i brod Obalne straže "Andrija Mohorovičić".

Potraga za hrvatskim pomorcem B.K. (46) koji je nestao u petak s trgovačkog broda "Gallia" kod Palagruže nastavlja se, a u potragu je danas isplovio i brod Obalne straže "Andrija Mohorovičić", priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Vijest stigla preko Rima

U potragu je uključena i Obalna straža Italije koja područje svoje odgovornosti također pretražuje brodovima i zrakoplovima. Potragu za nestalim pomorcem vodi Nacionalna središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koja je vijest o nestanku pomorca primila u petak oko 13.40 sati od talijanskog MRCC Roma (Rim).

U potragu su uključena dva zrakoplova Obalne straže RH - Pilatus PC-9. Traganje je, osim u hrvatskim vodama prošireno i na međunarodne vode te talijasko morezbog čega je potragu uključen i zrakoplov Obalne straže Talijanske Republike - ATR-42. Pretražuje se područje zone odijeljene i usmjerene plovidbe jugozapadno od otoka Palagruže. 

Kapetana i posadu čeka ispitivanje

- To je prvi put da zrakoplovi obalnih straža Hrvatske i Italije zajednički sudjeluju u operaciji traganja i spašavanja na moru, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH. Gallia je trgovačkog broda i plovio je iz luke Limassol prema Trstu. Okolnosti pod kojima je pomorac nestao, niti njegov identite još nisu poznati.

Brod je za vrijeme traganja usporio plovidbu, a kapetana i posadu ispitali su pripadnici obalana straža, a razgvor sa taijanskim vlastima  čeka ih kada uplove u luku Trst. Tada će se na brod ukrcati i kriminalistička policja te će biti pregledana kabina i osobne stvari nestalog pomorca. Za sada nema nikakvih informacija o okolnostima nestanka ni jeli riječ o nesretnom slučaju ili kriminalnom činu. Nije poznato ni jesu li na brodu zapečatili kabinu nestalog pomorca, a što je obaveza kapetana. U petak u popodnevnim satima područje jugozapadno od Palagruže preletjela su u dva navrata zrakoplovi Obalne straže, a traganje je na isti način nastavljeno i u subotu do večeri.

Brod "Gallia" liberijske zastave koji je isplovio iz luke Limassol prema Trstu bio je na poziciji traganja do jučer do 21 sat kada je nastavio putovanje prema Trstu.

MRCC Rijeka obavještava sve brodove koji plove navedenim područjem na pojačano motrenje, a putem Obalnih radio postaja svakih sat vremena odašilje se poruka hitnosti i upozorenje o potrazi.

Komentara 2

IP
info_punkt
21:01 08.07.2012.

"Okolnosti pod kojima je pomorac nestao, niti njegov identitet još nisu poznati" ____________________ dakle, samo se zna da su mu inicijali B.K. i da je star 46 godina?

OB
-obrisani-
22:40 08.07.2012.

Kakvi novinari takva i novina. Smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije