Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbi bez telefona

Nastavljena isključenja srbijanskih operatera na Kosovu

mobitel
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
24.04.2010.
u 10:31

Bez mobilne telefonske mreže sada cijelo Kosovsko pomoravlje, u kojem živi oko 40000 Srba. U prekidu je i fiksna telefonija, tako da su srpska sela u tom dijelu Kosova komunikacijski odsječena.

BEOGRAD - Kosovske vlasti isključile su jutros repetitore telekoma Srbije u Štrpcu i Kosovskoj Kamenici, tako da je bez mobilne telefonske mreže 064 sada cijelo Kosovsko pomoravlje, u kojem živi oko 40000 Srba, javio je danas B92. U prekidu je i fiksna telefonija, tako da su srpska sela u tom dijelu Kosova komunikacijski odsječena jedna od drugih.

"U Štrpcu su monteri, uz jake snage policije, demolirali i predajnik regionalne televizije i radija “Herc”, koji emitira program na srpskom jeziku. U toj općini živi oko 12.000 Srba", javlja B92.

- Akcija montera kosovskog Telekoma, uz potporu policije u Štrpcu, izvedena je oko 6,30 sati - rekao je Tanjugu direktor TV “Herc” Bojan Mladenović i dodao da nije dobio nikakvo objašnjenje zbog čega je uništen i predajnik TV i radija “Herc”. Novinarima je rekao da su radnici presjekli kablove, nasilno otvorili kontejner sa opremom i uništili sve što su mogli. Mreža 063 u Štrpcu je u funkciji. Nastavak isključenja srpskih mobilnih operatera je najavljeno jučer iz kosovske Regulatorne agencije za telekomunikacije i uz 14 jučerašnjih, najavljeno je da će tijekom dana isključiti još 10 preostalih postaja. B92 javlja da zbog isključenja mobilne mreže 064 i 063 u srpskim sredinama središnjeg Kosova i drugim dijelovima, u blokadi su službe hitne medicinske pomoći, jer ne mogu primati pozive pacijenata niti kontaktirati sa ambulantama i bolnicama. Inrernet signal nije prekinut.

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar zanusi13
zanusi13
12:45 24.04.2010.

@ mišek A ne vidiš kakve gadosti ovi šabani pišu? A ružno je čitati kada im se vrati istom mjerom, a je?? Sad su bljuvotine, ali ne sjećam se da si jednom reagirao na njihove bljuvotine...

BO
bosut1
19:07 24.04.2010.

Ma sve je to \"zavera Vatikana,Dojclanda,Ustasa i jos nekih mrzitelja svega sto je svrbsko\".

MA
MagicSerb
11:58 24.04.2010.

zanusi13, daj osvesti se. O kojoj ti kulturi pričaš? O Krležinoj čuvenoj? Dođemo ovde čisto zabave radi, da vam dokažemo da pričate i razumete srpski jezik. To nam je dovooljno. Uostalom, neću tebe da pitam gde ću i šta čitam. A Kosovo je država baš po meri svojih \"građana\", hahaha. Ipak ste vi i Šiptari \"ilirska braća\", kaj ne? Vidi se...hahahhaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije