Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crne prognoze
Povratak na članak

Hrvatska zbilja: Nastavi li se rast javnog duga, i prije 2025. godine bit ćemo kao Grčka

Grčku ekonomiju potopila je država, no njihovo je gospodarstvo prije sloma bilo žilavije od našeg, dokazuje to i prošlogodišnji ekonomski rast od 0,8 %

Komentari 33

HR
Hrvatska3014
15:27 06.07.2015.

Po kojem onda ključu raste rejting SDPa kada nas je zadužio više nego sve vlade prije, a bez rezultata? IPSOS puls je bezvezna agencija.

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
15:32 06.07.2015.

Bas me cudi?

VL
IV
ivanbili25
15:34 06.07.2015.

Lalovac i Milanović su prije tri i pol godine umjesto reformi izabrali zaduživanje. Situacija u svijetu im je išla na ruku i uzimali su za naše pojmove jeftine kredite (za svjetske okvire su to i dalje skupi krediti) i nabili nam javni dug s 60 na 90 posto BDP-a. Kako ćemo vratiti te dugove ako zbog grčke poskupi kreditiranje, a sdp-ova jadna vlada se hvali s rastom bdp-a od nula cijelo nešto posto. Da bi vratili samo kamate treba nam rast bdp-a od 4 posto. Ovaj Milanović nas je doveo do ruba bankrota i novoj vladi ostavlja katastrofu, to je objasnio i doktor Slavko Kulić na nekim portalima, ali partijski mediji i dalje spinovima i manipulacijama uljepšavaju sliku Milanovićeve vlade.

VL
Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
15:44 06.07.2015.

Ma daj kakvi Grci oni nisu imali, Ovako sposobnu vladu kao HR takve strucnjake niko nema,,milanovic opacic pusic grcic lalovac bauk grbin sad im se pridruzuje pupovac i stanimirovic tu je neumorni skandal ministar ostoic,,,ko ovo ima netreba se plasit za buducnost jer buducnosti i nema,,o hapsenjima umjesto programa za izbore da se i neprica,,stranka koja nema nikakvog orjentira u stvarnosti,,,eto to je Hrvatska buducnost,,,pa kad hocete ove hapsioce umisto programa onda glasajte za hapsioce

VL
NA
Nadalinaaa
15:59 06.07.2015.

Znamo da je našoj Vladi dovoljna jedna telefonska sjednica da bi Hrvate zadužili za nekoliko novih milijardi eura. Tako je to do sada bilo i u Grčkoj, i ostalim državama kojima su na vlasti pudlice globalne bankarske mafije. Pudlice zatraže koju milijardu, mafiozi otipkaju koju digitalnu brojku s devet nula, i eto ti duga! Onda se pusti priča kroz medije kako su Grci neradnici i rasipnici (sutra neki drugi narod) i ovce koje pasu travu vjeruju da je dužničko ropstvo prirodna pojava, te da je pobuna protiv tog ropstva idiotizam. Zato što su tako krotke i uglavnom bulje u travu ispred sebe, zato su ovce tako pogodne za šišanje.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:27 06.07.2015.

77 HDZ i 80 SDP, to je skoro isto ali jednoj skupini smeta isto ono od druge nesposobne skupine. Rugao se lonac loncu a oba crna. Kao sto ja vec vise od dva desetljeca govorim, SDP I HDZ su dvijee strane iste medalje.

VL
AN
ancica99
09:13 07.07.2015.

ova Milanovićeva vlada nas uništava i zato je krajnje vrijeme da odu s vlasti!

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:25 06.07.2015.

Hrvatska je duplo gora od Grcke, jer Grcku su unistili EU birokrati I bankari krivim ucjenama u vezi starog duga. Mi nemamo nikakve perspektive jer smo namjerno svoju industriju unistili I rasprodali strancima, sve banke smo poklonili strancima, tako da ne postoje nikakvi uvjeti da se mi oporavimo.

VL
IV
ivanbili25
15:31 06.07.2015.

Lalovac i Milanović su prije tri i pol godine umjesto reformi izabrali zaduživanje. Situacija u svijetu im je išla na ruku i uzimali su za naše pojmove jeftine kredite (za svjetske okvire su to i dalje skupi krediti) i nabili nam javni dug s 60 na 90 posto BDP-a. Kako ćemo vratiti te dugove ako zbog grčke pokupi kreditiranje, a sdp-ova jadna vlada se hvali s rastom bdp-a od nula cijelo nešto posto. Da bi vratili samo kamate treba nam rast bdp-a od 4 posto. Ovaj Milanović nas je doveo do ruba bankrota i novoj vladi ostavlja katastrofu, to je objasnio i doktor Slavko Kulić na nekim portalima, ali partijski mediji i dalje spinovimna i manipulacijama uljepšavaju sliku Milanovićeve vlade.

VL
Avatar Legoglass8
Legoglass8
15:37 06.07.2015.

Uffff ,dobro je .Do 2025 me ovdje neće ni biti tako da mi je svejedno.Život na tuđem novcu 25 godina urodilo je plodom .Ako bi bankrot bio kao teška šamarčina ovom društvu onda sam za njega .Biramo lopove i neznalice i očekujemo boljitak ....Tako to ne ide

VL
MA
Malenkost
15:47 06.07.2015.

Sve sama nesposobna Garnitura od politicara. HR ce kleknuti prije 2025. A s cim bi se vracao dug!? Dakle kukurikavci su najgori!!!

VL
Avatar jebb
jebb
16:01 06.07.2015.

Izaberite partiju i njene partnere na slijedecim izborima i budite uvjereni da necete morati cekati do 2025.

VL
DU
Deleted user
15:45 06.07.2015.

Opet VL pise gluposti i strasi ljude bezveze. Kakva "zilava" grcka ekonomija?!?!? Grci se "grcaju" vec 50 -60 god. u dugovima. Drugo Hrvatska nema Euro, trece robne rezerve Hrvatske su takve da bez frke pokriju godinu dana Hr duga bezbez da se povecava danasnji BDP.Grcka ( i ne samo ona moze o Tom sanjati ). Cetvrto, prije nas ima hrpa zemlja u jos goroj bilanci BDP/Dug i u Zapadnoj i u Istocnoj i u Jugoistocnoj EU. Sve to ne znaci naravno ,da ne treba smanjvati rashodovnu - "neproizvodnu" stranu proracuna i poticati /rasteretiti max prihodovnu stranu.

VL
DU
Deleted user
17:21 06.07.2015.

Samo treba biti fer i reci da je Sanaderov dug vecinom otisao u infrastrukturu kao sto su autoceste pa makar tuneli bili farbani vise puta, ali sve od ove vlasti je otislo na drzavni aparat i uhljebe. A to je katastrofa.. .

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:25 06.07.2015.

Sa ovim komunjarama smo i za godinu najduže dvije u gorem stanju nego je Grčka. Naj bolji primjeri koliko se drži do Hrvatske je postavljanje intedanta u Riječko kazalište Olivera Frljića dokazanog anti Hrvata a da ne govorimo o Pusićki koja daje novac iz MVP svom bratu Zoranu Pusiću ne pripadajuča sredstva njemu i dokazanom neprijatelju "Documenti" za rad naravno protiv Hrvatske, a sad čujem i o bratu Zorana Milanovića Krešimiru Milanoviću da duguje ozbiljan novac Hrvatskoj. Puno je bisera ali narod još nije dovoljno uvjeren u lažnu ljubav i dobrostoječem dnevnom položaju Lijepe Naše ali se bojim istine sa kojom čemo se morati pomiriti i sa odlučnim poslom riješiti se i izvuči Hrvatsku iz gliba gdje nas bacaju svakodnenevno po blatu. Pozdrav dobrim ljudima

VL
Avatar zabadalo5
zabadalo5
11:57 07.07.2015.

A jučer nas naš još uvijek premijer Zoki uvjerava da nam ne prijeti grčki scenarij, nema opasnosti, itd. Nije on svjestan u kakvo su nam stanje on i njegovi kukurikavci zemlju odveli...

VL
Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
16:00 06.07.2015.

Sve sto HDZ rekne nevalja odma dolaze osude pokusaj omalovazavanja sa svih strana od medija do dezurni kukurikavaca kriticara grbin grcic lalovac i ostali,,,hdz se bori da dobije pomoc njemaca jedne od najrazvijenijih drzava svjeta pokusava i uspjeva doci do programa za oporavak,,ali cim to i spomene Pune su novine kritika,to nevalja to nije nista to su floskule itd itd,,Hrvati i Hrvatice ako se nista ne pokusa napravit u sljedecoj godini jako se crno pise nasoj domovini zivot na kredit postaje neodrziv,,,citam pomalo ove strane novine i vidim sto se pise o HR ali i sto se predvida

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
15:21 06.07.2015.

Neće ni EU duže! Slijedi domino efekt!

VL
DU
Deleted user
15:17 06.07.2015.

Hrvatska je druga priča. Velike sile odlučile su uništiti Jugoslaviju, stvoriti nekoliko beznačajnih mini državica i glavni cilj je postignut. To je to, za narod ih nije briga.

VL
OR
@orlando
15:37 06.07.2015.

Mislim da je HR i malo gora nego Grčka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.