Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Romantika ili jad

Našice: Osim na đake, učiteljice paze i da se ne ugasi vatra u peći

\'08.09.2010,Osijek,osnovna skola u stipanovcima jedna od rijetkih koja se preko zime grije na drva,ucenici okupljeni oko peci na drva Photo: Davor Javorovic/PIXSELL\'
Davor Javorović/PIXSELL\'
09.09.2010.
u 09:15

Prije sedam godina bilo je 11 prvašića, a ove godine samo četiri.

Prije nego što otvori imenik, kad uđe u razred, učiteljica Monika Mužar Kos uzima cjepanicu i loži vatru. Njezina područna škola u Stipanovcima kraj Našica i danas se grije na drva.

– Malo nas je vrijeme iznenadilo ove godine, inače ne grijemo u rujnu, nego tek u listopadu, kad krenu kiše, kaže mlada učiteljica dok zatvara peć. U školskoj zgradi ukupno je 21 učenik, smješteni su u dvije učionice. Monikina su briga prvašići i treći razred, dok je za drugi i četvrti razred zadužena učiteljica Vanja Tomić.

– Zimi, kad je jako hladno, pod odmorom se okupimo oko peći – pričaju nam učenici. Nikad se nitko, kažu u školi, nije opekao. Za razliku od kolega koje rade u gradu, ove dvije učiteljice uz brigu o učenicima imaju još jednu obvezu – paziti da se vatra, koju ujutro naloži podvornica Marija Nemet, ne ugasi.

Selom je nedavno prošao plin pa se u matičnoj OŠ Hinka Juhna Podgočar nadaju kako bi ga mogli dovesti i u školsku zgradu staru 100 godina. Inače, učenika je u ovom kraju sve manje.

Prije sedam godina bilo je 11 prvašića, a ove godine samo četiri.

>>Javite nam se ako vam dijete pohađa nastavu u lošim uvjetima!

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
12:13 09.09.2010.

sva sreća pa zna naložit peć ima onih koji ni to neznaju

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
14:04 09.09.2010.

Mislim da ova djeca uzivaju i da im je bolje nego da idu u neku supermodernu skolu. Ako uciteljice rade dobro svoj posao, a mislim da mogu jer ih je 2 na 21 ucenika, ne bih se bunio da sam roditelj.

MI
mica1111
14:05 09.09.2010.

...i što je ovdje tako strašno...i ja se grijem na peć,pa nikom niš...hladno im nije i to je najvažnije... ...učiteljica s druge strane ima samo četvero učenika,za razliku od 24,pa stigne i na to mislit bez problema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije