Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
damir kajin:

'Naši su odnosi počeli pucati kada se Jakovčić približio Sanaderu'

damir kajin
Duško Marušić/PIXSELL
06.01.2013.
u 15:53

Bio mi je posao braniti Jakovčića jer smo bili dio iste stranke – odgovorio je Kajin zašto je prije opravdavao Jakovčićeve poteze.

Ivan Jakovčić IDS-om, ali i Istrom upravlja kao Calabrijom, Istra je zrela za promjene, Istrijani se moraju osloboditi straha, IDS-ovoj hobotnici moraju se podrezati pipci...Teze su to koje je Damir Kajin danas ponovio i u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Ipak, Kajin nije uspio uvjerljivo i racionalno odgovoriti na brojna pitanja voditelja Aleksandra Stankovića, koji je imao jedno od svojih boljih izdanja u rešetanju sugovornika, zašto je tek sada progledao, zašto je tek sada shvatio da je 20 godina bio dio, po njemu, mafijaške stranke.

– Bio mi je posao braniti Jakovčića jer smo bili dio iste stranke – odgovorio je Kajin zašto je prije opravdavao Jakovčićeve poteze. Da bi dočarao kako je srcem i dušom bio uz IDS Kajin je opisao kako je, kad bi ga netko iz stranke zvao, čak prekidao i hranjenje bočicom svojeg tada malog djeteta. On uvjerava da njegovi odnosi s Jakovčićem nisu pukli zato jer ga IDS nije kandidirao za župana, nego su počeli pucati kada se Jakovčić približio Sanaderu.

– Počelo je pucati nakon parlamentarnih izbora 2007., trudio sam se IDS držati u opoziciji – tvrdi Kajin. Priznao je da je Jakovčiću bio jamac za kredit koji je ovaj podigao da bi prije desetak godina kupio selo u Istri. Kajin se nije dao isprovocirati da je Jakovčića počeo napadati tek nakon što mu više nije bio jamac, mada je i sam priznao da bi moglo tako izgledati.

Kajin je branio Milanovića i ustvrdio da nije autokracija kad šef SDP-a raspušta SDP-ove organizacije u Istri i Puli, a Kajin tvrdi da je 95 posto esdepeovaca u Istri uz Milanovića. U prilog da Jakovčić Istrom upravlja kao Calabrijom i pod kontrolom ima i pravosuđe i policiju na tom poluotoku, Kajin je rekao da neki ideseovci jedre na jahti sa jednim od šefova policije u Istri. Unatoč Stankovićevu inzistiranju, Kajin nije želio reći tko to s kim jedri. Svoje pak jednodnevno umirovljenje kako bi si osigurao povlaštenu saborsku mirovinu opravdavao je time da si je morao osigurati egzistenciju jer mu je bila neizvjesna sudbina u IDS-u.

>>Mladi istarskog SDP-a neće podržati Kajina za župana

Komentara 30

OB
-obrisani-
16:13 06.01.2013.

IDS se konacno mora otrijezniti i njihovo mijesto nije uz SKH nego uz HDZ

OB
-obrisani-
17:21 06.01.2013.

Je,je, i to SSS. Stevanov Sociopatski Stupido.

TT
tTony
16:12 06.01.2013.

mozda jednog dana svate da su hrvati iz istre ko i svi me iz drugih pokrajina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije