Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sada su sigurni

NASA pronašla nepobitan dokaz da je površinom Marsa tekla voda

voda na marsu (1)
NASA
28.09.2012.
u 08:30

Znanstvenici su sada prionuli proučavanju snimki kamenja čiji oblici i veličina upućuju na to kojom je brzinom i dužinom tekao potok ili rijeka

NASA je pronašla dokaz da je površinom Marsa nekada strujao vodeni tok. Rover Curiosity snimio je fotografije stijena na kojima se vidi riječni šljunak. 

Premda su i prijašnje snimke poslane na Zemlju upućivale na postojanje vode na Crvenom planetu, posljednje fotografije nepobitno dokazuju teoriju o vodi na Marsu. 

Znanstvenici su sada prionuli proučavanju snimki kamenja čiji oblici i veličina upućuju na to kojom je brzinom i dužinom tekao potok ili rijeka. 

>>Dobar dan za Znatiželju: na Marsu se prvi put čuo ljudski glas

Ključne riječi

Komentara 8

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
08:51 28.09.2012.

- Želim koncesiju na vodu s Marsa

MA
marcellus
09:00 28.09.2012.

Informacija koja je podjednako fascinantna koliko i beskorisna.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
08:49 28.09.2012.

... baš super ... sad će svim državama na svijetu kreditni rejting porasti ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije