Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadi hakera

NASA je prošle godine čak 13 puta bila na udaru hakera

Orion (1)
NASA
Autori: abe/VLM, tli/VLM
02.03.2012.
u 22:45

Osim podataka o zaposlenicima, tijekom neželjenih 'posjeta' otuđene su i informacije o misijama koje bi mogle nanijeti štetu nacionalnoj sigurnosti

Krađe se događaju i u sigurnim sustavima, a pravi primjer za to je NASA koja tvrdi da su im tijekom prošle godine hakeri čak 13 puta upali u računalni sustav, prenio je Reuters. Osim podataka o zaposlenicima, tijekom neželjenih 'posjeta' otuđene su i informacije o misijama koje bi mogle nanijeti štetu nacionalnoj sigurnosti.

Jedna od provala kojom su hakeri uspješno modificirali logiranje u sustav kako bi prikrili svoje djelatnosti izvršena je s IP adrese u Kini.

Zanimljiv je i podatak da se na popisu otuđene i nestale opreme nalazi laptop za kontrolu Međunarodne svemirske stanice. Računalo nije bilo zaštićeno, a sadržavalo je važne kodove. U agenciji tvrde da funkcioniranje ISS-a nije ugroženo iako onaj tko se domogao kodova ima mogućnost njihova kopiranja.

Nestajanje računala iz NASA-e nije velika novost, a smatra se da je broj krađa i veći jer se ta agencija oslanja isključivo na prijave zaposlenika o nestancima opreme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije