Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica parlamenta

Narušeni odnosi: Pakistan popljuvao SAD zbog Bin Ladena

'Activists of Pakistan Tehreek Insaf  shout anti-government and military slogans over the Osama bin laden crisis during the joint sitting of parliament in Islamabad on May 13, 2011, where Pakistan\'s
'FAROOQ NAEEM'
14.05.2011.
u 20:00

Parlament traži da vlada preispita suradnju s SAD-om, prijeti i otkaz gostoprimstva NATO-u u Afganistanu

Deset sati trajala je sjednica pakistanskoga parlamenta na kojoj se osulo drvlje i kamenje na SAD zbog "kršenja suvereniteta Pakistana jednostranom vojnom akcijom u Abbottabadu" protiv vođe Al-Qa'ide. Rezolucijom parlamenta odnosi Pakistana i SAD-a pali su na povijesno najnižu razinu, što bi moglo snažno utjecati na suradnju dviju zemalja u borbi protiv terorizma. Al Jazeera citira rezoluciju prema kojoj su neprihvatljive jednostrane vojne akcije poput one na Osamu bin Ladena, ali i udari projektilima s bespilotnih letjelica po ekstremistima uz granicu s Afganistanom. Otkako je Bin Laden ubijen 2. svibnja, SAD je izveo već pet napada bespilotnim letjelicama.

– Ako takvi napadi ne prestanu, pakistanska će vlada biti prisiljena poduzeti nužne mjere, uključujući i ukidanje tranzita za NATO – stoji u rezoluciji.

Nacionalni interesi

Time se NATO-u prijeti zabranom korištenja pakistanskim teritorijem za transporte u Afganistan, što bi bio težak udarac za savezničke snage u ratu protiv talibana. Sve političke stranke u Pakistanu danima su ogorčene time što SAD svog formalnog saveznika uopće nije obavijestio o vojnom udaru na njegovom teritoriju. Rezolucija stoga ide i dalje, pa predlaže i da pakistanska vlada preispita vojnu suradnju sa SAD-om kako bi se "osiguralo da se nacionalni interesi Pakistana počnu u potpunosti poštovati". Agencije navode izjavu šefa pakistanske tajne službe generala Ahmeda Shuje Pashe koji je podsjetio da njegova organizacija ISI CIA-i uopće ne dopušta provoditi akcije bez znanja Islamabada. Riječ je o čovjeku na kojega se osobno odnosila opaska Washingtona nakon ubojstva Bin Ladena da ISI podržava militantne skupine.

Bin Laden je već bio mrtav

Takve je tvrdnje on odbio, a činjenicu da se Bin Laden tako dugo skrivao nazvao je "propustom obavještajnih službi". General Pasha ustvrdio je i to da je u njegovoj organizaciji tijekom godina Al-Qa'ida u Pakistanu pretrpjela teške udarce te da je Bin Laden toliko bio odsječen da je "bio mrtav čovjek iako je još bio na životu". New York Times prenio je njegov zaključak po kojem "SAD opetovano ostavlja Pakistan na cjedilu još od šezdesetih, a sada je proveo i skrivenu operaciju".

Ključne riječi

Komentara 248

OB
-obrisani-
00:37 15.05.2011.

Whenever Mossad carries out false-flag operations they produce a videotape or a recording from an \"unnamed source\" that is \"close to al-Qaeda.\" Sometimes they say \"the claim was posted on an Internet website, but its authenticity could not be verified.\"" Mossad is a master at false flag operations, e.g., Oklahoma City, the attack on the USS Cole in Yemen, the bombing of the Israeli Embassy in Buenos Aires, the July 7, 2005 London bombings, the 9-11 attacks in New York, the assassination of the Prime Minister in Beirut, the stoking of Muslim riots in France last year, the bombing of the Hassan al-Askari Mosque in Samarra, Iraq, For example, on July 23,2005, a detachment of 19 female US Marines was sent to Fallujah to check Iraqi women for bombs. An IED blew up their truck. Two of the young American women were killed, five were critically wounded, and four were captured. The bodies of the four captured women turned up later in a garbage dump with their throats cut. Americans were outraged. Islamic clerics insisted that only Israelis could be so cold-blooded. And who was in charge of US forces in Fallujah at the time? None other than Major General Natonski, the Mossad liaison.

Avatar jele
jele
02:21 15.05.2011.

Bojim se da američki narod neće dočekati čovjeka koji bi interese američkog naroda stavio ispred interesa Tel Aviva i Izraela. Taj osoba koja bi trebala doći (vjerojatno Randall Paul) na vlast u SAD-u, doći će tek krajem 2012. godine. Nažalost, prekasno za Zapad. Cionisti i neokonzervativci do tada će ih gurnuti u rat s Iranom ili Pakistanom. Prekasno nažalost za američke istinske domoljube i patriote, nativiste. Prekasno za mlade ljude, vojnike, studente, poljoprivrednike, trgovce, umirovljenike. Preksano će Randall stići.

OB
-obrisani-
00:33 15.05.2011.

ha,ha,ha ti yebeni Kalahari Kung......................................................... ... ...\"Al-Qaidin militant osumnjičen za postavljanje bombe u hotelu Sheraton u Karachiju i u dvije pakistanske crkve 2002. godine radio je za britansku špijunsku službu MI6, prenosi BBC. Adil Hadi al-Jazairi Bin Hamlili bio jee zatvoren u Guantanamu između 2003. i 2010., kad je odlukom predsjednika Obame poslan u rodni Alžir. Britanski Guardian tvrdi da WikiLeaksovi dokumenti dokazuju da je riječ o teroristu, a Amerikanci tvrde da je radio i za Britance.\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije