Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevaren splićanin

Naručio novi iPhone 5 za 3.120 kuna pa dobio komad drveta

'slavonija-13.05.10-slavonski brod -hrvatska -  rn:cigla--malo je reci koliko je narucitelj preko interneta bio iznenadjen kada je vidio da je umjesto narucene robe u paketu dobio ciglu. Photo: Ivica
Ivica Galović/PIXSELL
09.02.2013.
u 16:25

PU splitsko-dalmatinska izvijestila je kako je 38-godišnjak preko oglasnika naručio mobitel za 3.120 kuna i platio ga, no umjesto mobitela stiglo mu je drvo

Idući puta će paziti što naručuje preko interneta 38-godišnji Splićanin koji je umjesto novog iPhonea 5 dobio komad drveta i samo poklopac pametnog telefona.

Naime, PU splitsko-dalmatinska izvijestila je kako je 38-godišnjak preko oglasnika naručio mobitel za 3.120 kuna i platio ga, no umjesto mobitela u pošiljci mu je stiglo drvo. Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi otkrili prevaranta.

– Upozoravamo građane da prilikom zaprimanja pošiljke zatraže od dostavljača da prisustvuje otvaranju pošiljke, a sve u cilju utvrđivanja stvarnog sadržaja kao i zbog činjenice što u tom slučaju  dostavljač o obavljenoj radnji sačini zapisnik, te da sačuvaju omote pošiljki i da postupaju s većim oprezom prilikom naručivanja vrijednih stvari putem internet oglasa – upozorili su iz PU splitsko-dalmatinske.

>> Zagrepčani, oprez! Šalju lažni liječnički nalaz i traže 80 kuna

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:27 09.02.2013.

A ko je dobio ciglu? na slici je cigla zar ne?

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:56 09.02.2013.

Još jedan plaćeni članak radi zastrašivanja onih koji kupuju putem interneta jer su nekome konkurencija. Svatko vam može poslati ciglu putem pošte. Problem je u poštama koje ne dozvoljavaju tj. ne daju mogućnost primatelju da otvori paket prije plaćanja pošiljkee ili da omoguće tu uslugu na zahtjev onoga koji šalje. Kako provjeriti je li paket koji podižem u pošti i plaćam 'pouzećem' "onaj pravi" tj. da se u njemu nalazi ono što sam i naručio?Kod isplate novca pošiljatelju isti mora dati na uvid osobnu iskaznicu djelatniku pošte i potvrditi to svojim potpisom tako da se lako može utvrditi identitet o kome se radi u slučaju prijevare. O svemu tome pošta bi se trebala više pobrinuti o uslugama koje pružaju svojim korisnicima jer skupo naplaćju svoje usluge a ne da korisnici moraju strepiti da budu prevareni i to kod preporučenih pošiljki. Ako se šalje preporučena pošiljka a plaćanje je putem pouzeća ne vidim razloga da se ne uzme broj osobne iskaznice.

DU
Deleted user
16:34 09.02.2013.

Paket imate (i trebate) pravo otvoriti prilikom preuzimanja. Ukoliko je oštećen ili nije to što ste naručili imate pravo odbiti platiti i preuzeti takava paket. Ostalo neka rade pošta i policija, prijava itd. A i na pošti bi mogli malo pregledati paket ako već odgovaraju za njega (kao što dave kada se šalje u inozemstvu) Pa nećemo valjda cigle i drva slati poštom. Dok nekome ista ne završi u glavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije