Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balkanski bjegunac

Narkobos Darko Šarić imao originalnu hrvatsku putovnicu

\'11 09 2009 Pljevlja Darko Saric Biznismen is Pljevalja Na utakmici FK Buducnost FK Rudar Foto Savo Prelevic\'
Arhiva VL
15.10.2011.
u 11:35

Najtraženiji balkanski bjegunac krijumčario je heroin i kokain iz Južne Amerike, a Interpol je za njim raspisao tjeralicu 2009. godine

Darko Šarić, pljevaljski narkobos za kojim je tjeralica Interpola raspisana u listopadu 2009. posjeduje originalnu hrvatsku putovnicu koja mu je izdana u hrvatskom konzulatu u Tuzli, a najzanimljivije je da je u dosjeu ove putovnice otisak kažiprsta zaista Šarićev, dok su ime i ostali podaci druge osobe, doznaje beogradski Blic.

Saznanja o dokumentima koje koristi Šarić ukazuju na to da je prije putovnice, najtraženiji balkanski bjegunac koji je krijumčario heroin i kokain iz Južne Amerike na tone, dobio i hrvatsku osobnu iskaznicu, i to sa svojom fotografijom, ali izvor Blica iz MUP Srbije tvrdi da, od trenutka kada je za njim raspisana tjeralica, Šarić nije koristio hrvatsku putovnicu.

- Utvrdili smo da je s tom putovnicom Šarić ranije putovao po Europi, a zadnji put ta putovnica je detektirana na graničnom prijelazu između Hrvatske i Slovenije. Otkriveno je i da je u istim intervalima putovalo još nekoliko osoba, za koje je sada utvrđeno da su koristile hrvatske putovnice, a nisu državljani te zemlje. Pretpostavljamo da su te osobe, iako su bile u drugim automobilima, zapravo, Šarićevi suradnici i da su putovali s njim - kaže izvor Blica iz MUP Srbije.

Ključne riječi

Komentara 55

HO
horacio
11:47 15.10.2011.

Da bi dobio putovnicu vjerojatno je, prije toga, morao dobiti državljanstvo, a državljanstvo je vjerojatno dobio zbog \"posebnog interesa za RH\". Te sve \"posebne interese\" bi trebalo pročešljati. Svakakvih bi \"interesantnih\" tipova tu bilo.

DU
Deleted user
12:09 15.10.2011.

Hik hik ovaj hik malo mi se štuca ali nitko nije kriv što se tiče naših kriminalaca na važnim položajima. To su sve podmetanja hik.

Avatar million
million
22:16 15.10.2011.

Mesicu, Mesicu pa zar i njemu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije