Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirela holy

Napušta SDP, ode na ručak sa Zmajlovićem pa onda ušuti...

'27.04.2013., Zagreb - Kandidat SDP-a za gradonacelnika Rajko Ostojic predstavio je svoj projekt gradske zeljeznice. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
20.06.2013.
u 22:41

Nakon svog razgovora s novinarima Mirela Holy otišla je na radni ručak s ministrom Zmajlovićem, a potom više ništa nisu htjeli komentirati

Iako je, nakon što je vidjela da je Vlada prihvatila samo jedan od 14 njezinih amandmana na Zakon o zaštiti prirode, Mirela Holy novinarima rekla da izlazi iz SDP-a te da će to tijekom dana i službeno potvrditi, nešto se u međuvremenu dogodilo.

Naime, nakon tog razgovora s novinarima, Holy je otišla s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem na radni ručak na koji ju je u srijedu pozvao te nakon toga poručila da ipak neće ništa komentirati te da je dogovoreno da šuti do petka.

Ne odstupaju

Je li ministar ipak u nečemu popustio, je li joj možda ponudio valjane argumente zašto ne treba osnivati nacionalnu parkovnu agenciju kojom je ona uvjetovala svoj ostanak u stranci ili je pak jednostavno dogovoreno da pričeka da se njoj sporni zakon izglasa, nije poznato jer su nakon radnog ručka svi odlučili šutjeti. Podsjetimo, Holy je prije nekoliko mjeseci, kada je vidjela prijedlog Zakona o zaštiti prirode, od svoje stranke tražila da se u njega uvrsti i obveza osnivanja nacionalne parkovne agencije, koja bi, prema njezinu mišljenju, puno bolje upravljala nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Ministar Zmajlović taj prijedlog cijelo vrijeme odbacuje, a i danas je, nakon sjednice Vlade, ponovio svoj prije izrečeni stav – osnivanje agencije nije socijalno, ekonomski i politički opravdano.

– Na ucjene jednostavno ne možemo pristati, ne možemo funkcionirati na principu ucjena – rekao je Zmajlović danas nakon sjednice Vlade, a prije ručka s Holy, koja je upozoravala da je osnivanje Agencije i dio predizbornog obećanja SDP-a, odnosno Plana 21. I taj argument Zmajlović ne priznaje.

– Ne radi se o kršenju Plana 21 jer se osnivanje agencije u njemu nigdje eksplicitno ne spominje. To je podatak provjerljiv u pet sekundi – rekao je on jučer. U svakom slučaju, ako na ručku nisu postigli neki dogovor, a u to je teško povjerovati jer je Vlada ranije na sjednici imala šansu uvažiti njezine primjedbe, Mirela Holy će napustiti SDP čija je članica od 1998. godine i zahvaljujući kojem je od 2007. godine saborska zastupnica.

Godina problema

Prvi javnosti vidljivi problemi Holy sa strankom počeli su u lipnju prošle godine nakon što je pukla afera da je kod šefa uprave HŽ-a intervenirala zbog supruge stranačkog kolege, nakon čega je, navodno na inzistiranje premijera Zorana Milanovića, dala ostavku na dužnost ministrice zaštite okoliša i prirode.

Problemi su se nastavili i četiri mjeseca kasnije kada je u javnost procurila informacija da će ona biti kandidat laburista za gradonačelnicu Zagreba, no od svega je odustala nakon što su je stranački kolege "kupili" članstvom u tri odbora – za ljudska prava, ekologiju i gospodarstvo – na što je ona čekala otkad je smijenjena s mjesta ministrice.

>>Zmajlović poručio Holy: Na ucjene ne možemo pristati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije