Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Napredna tehnologija nove generacije - snažan razvojni potencijal za cjelokupnu zajednicu

Telemach
04.12.2023.
u 09:16

Telemachova 10 Giga optička mreža dostupna i u manjim gradovima diljem Hrvatske

U vremenima ubrzanog tehnološkog napretka, društvo i gospodarstvo sve više ovise o pametnim digitalnim rješenjima. Raste i potražnja za podatkovnim prometom pa sve intenzivnije korištenje tehnologije u svakodnevnom životu zahtijeva i infrastrukturu koja će unaprijediti način na koji živimo i radimo. Pouzdanu digitalnu povezivost donosi Telemachova 10 Giga mreža koja omogućava pristup visokokvalitetnoj digitalnoj infrastrukturi i velikim brzinama, transformirajući način korištenja interneta i pametnih uređaja. Ova brza optička mreža osnova je razvoja poduzetništva te osigurava vrhunske performanse koje usluge poput streaminga, online igara ili rada u cloudu podiže na višu razinu.

Kako bi potaknuo digitalnu povezivost Hrvatske i osigurao internetske brzine kakve su dostupne stanovnicima tehnološki najrazvijenijih gradova, Telemach nastavlja širiti 10 Giga optičku mrežu pa nakon pet najvećih hrvatskih gradova (Zagreb, Split, Zadar, Rijeka, Osijek) svoju infrastrukturu uvodi i u manje sredine. Najnaprednije fiksne usluge tako su već dostupne i korisnicima u Vinkovcima, Čakovcu, Zaprešiću i Karlovcu te uskoro u Sisku uz planirani početak gradnje u Vukovaru. U nadolazećem razdoblju 10 Giga mreža nastavit će se širiti u preostalim četvrtima već pokrivenih većih gradova, a do kraja 2027. godine najsuvremenijom optičkom mrežom na tržištu Telemach planira pokriti trećinu Hrvatske, odnosno čak 500 tisuća kućanstava.

No kako bi korisnici uistinu uživali u prednostima brze optičke mreže, gigabitne internetske brzine potrebno u učiniti dostupnima širem krugu korisnika, što uz infrastrukturu podrazumijeva i primjerene pakete usluga. Upravo to osigurava Telemach kroz jednostavnu i transparentnu ponudu koja vrhunsku uslugu omogućava po povoljnim uvjetima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije