Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ VELIKIH ZVIJEZDA

Napokon počelo snimanje "Atlasa" Ayn Rand

Atlas sliježe ramenima
Rand Institute
15.06.2010.
u 15:56

Nakon bezbrojnih pokušaja počelo je snimanje ekranizacije kultnoga romana od tisuću stranica Ayn Rand "Atlas je slegnuo ramenima", ali bez ijednog od velikih imena koja su ranije spominjala uz taj projekt.

Poduzetnik John Agliatoro koji se bavi prodajom opreme za vježbanje prava ne ekranizaciju Ayn Rand kupio je još 1993. za okruglo milijun dolara i, za razliku od svih koji su prije toga pokušavali snimiti "Atlas Shrugged", doveo taj pothvat pred kamere. Snimanje je počelo tijekom vikenda 11./12. lipnja, i to nakon novih izmjena u zadnji trenutak: umjesto predviđenog redatelja Stephena Polka, u redateljski stolac uskočio je TV-glumac Paul Johansson, koji će pored režije i glumiti ključnu ulogu Johna Galta.

- Zamijenili su me TV glumcem, to se pretvara u televizijski, a ne filmski projekt – javno je negodovao Polk i najavio tužbu koja bi mogla zaustaviti snimanje filma, bilo za kino ili televizijskog, prvog od planirana četiri dijela ekranizacije te mamutske knjige.

Glavnu ulogu Dagney Taggart, za koju je bila planirana Angelina Jolie pa ju je zamijenila Charlize Theron, a bile su zainteresirane i Julia Roberts, Anne Hathaway i tko zna tko još ne, dobila je 26-godišnja Taylor Schilling, glavna glumica iz kratkotrajne prošlogodišnje serije "Mercy". Vlasnika čeličana Henryja Reardona glumit će Grant Bowler iz "Ružne Betty", a tu su i Michael Lerner, Nick Cassavetes, Matthew Marsden, Graham Beckel i Ethan Cohn; sve solidni glumci, ali daleko od zvijezda koje su nekad bile zainteresirane za tu ekranizaciju, poput Clinta Eastwooda, Roberta Redforda, Brada Pitta…

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije